Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetio bolesnu majku

Momčilo Krajišnik na Palama, čuva ga policija RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši dužnosnik bosanskih Srba i osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik prebačen je danas iz Nizozemske u Bosnu i Hercegovinu kako bi posjetio bolesnu majku koja živi na Palama.

Krajišnik, koji je pravomoćno osuđen na 20 godina zatvora odlukom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) nakratko je pušten iz zatvora u Scheveningenu s obrazloženjem kako se to čini iz humanitarnih razloga. Krajišnik je zahtjev za privremeno puštanje na slobodu iz obiteljskih razloga obrazložio i tvrdnjom kako mu to sigurno neće biti dopušteno kada bude prebačen u zemlju u kojoj će trajno izdržavati preostali dio zatvorske kazne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odsluženje zatvorske kazne Momčilo Krajišnik prebačen u Britaniju Slika nije dostupna ICTY: Počelo suđenje Momčilu Perišiću

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je kako su njegovi policajci preuzeli Krajišnika od predstavnika ICTY-ja te da će ga nadzirati cijelo vrijeme dok je na privremenoj slobodi. 'Postupak je poznat i mi smo i do sada uspješno obavljali slične postupke pa nema razloga da to ne bude i u ovom slučaju', kazao je Čađo novinarima. On je dodao kako je nalogom ICTY-a utvrđeno gdje će Krajišnik boraviti. Čađo međutim nije želio otkriti pojedinosti toga naloga.

Krajišnik bi u zatvor u Nizozemskoj trebao biti vraćen u četvrtak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene