Mohamed bin Salman (Foto: AFP)
Mohamed bin Salman (Foto: AFP)

Saudijska Arabija razvit će nuklearnu bombu ako to uradi njezin stari rival Iran, rekao je 32-godišnji saudijski prestolonasljednik u najavi televizijskog intervjua objavljenoj u četvrtak.


"Saudijska Arabija ne želi imati nuklearnu bombu, međutim razvije li Iran nuklearnu bombu, nedvojbeno je da ćemo učiniti isto što je moguće prije", rekao je princ Mohamed bin Salman za CBS u intervjuu koji će biti objavljen u nedjelju.

Vezani članci Twitter, ilustracija (Foto: Press Association/PIXSELL) Bivši zaposlenici Twittera optuženi da su špijunirali za Saudijsku Arabiju Slika nije dostupna Saudijska antikorupcijska istraga: Ispitano 208 ljudi, pronevjereno 100 milijardi dolara

Saudijska Arabija, koja se s Iranom bori za utjecaj na Bliskom istoku i oko njega, ubrzava planove za razvoj nuklearnih kapaciteta u sklopu planiranih reformi koje vodi princ Mohamed kako bi se smanjila gospodarska ovisnost o nafti.

Ta zemlja, koja je vodeći svjetski izvoznik nafte prije je rekla da želi nuklearnu tehnologiju samo u miroljubive svrhe, no ostavila je nejasnim želi li uz to i obogaćivati uran za proizvodnju nuklearnog goriva, proces koji također može biti korišten u proizvodnji atomskog oružja. (Hina)