Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moguća zabrana scijentologije zbog kršenja ustava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki njemački dužnosnici zaduženi za sigurnost izjavili su kako smatraju da je učenje Scientološke crkve u suprotnosti s njemačkim ustavom, pa će zatražiti zabranu njezina djelovanja.

Ministri unutarnjih poslova 16 saveznih država i savezni ministar Wolfgang Scheauble 'smatraju da je Scientološka crkva organizacija koja nije u skladu s ustavom', rekao je ministar unutarnjih poslova Berlina Erhart Koerting koji je predsjedao dvodnevnom ministarskom konferencijom.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Njemačka vlada smatra Scientološku crkvu poslovnim udruženjem koje iskorištava naivne ljude. Tijekom ljeta, vlada je producentima filma u kojem član te crkve Tom Cruise glumi urotnika protiv Hitlera zabranila snimanje filma na mjestu gdje je pogubljen taj njemački nacionalni heroj, iako kao razlog nije izrijekom navela scientologiju.

Ministri planiraju zadužiti obavještajnu službu da prikupi potrebne informacije na temelju kojim bi se zabranila Scientološka crkva u Njemačkoj.

Služba već desetljećima nadzire scientologe zbog sumnje da 'prijete mirnom demokratskom poretku' zemlje.

Scientolozi su se godinama borili za prekid nadzora tvrdeći da se time krše njihove vjerske slobode, a State Department zbog tog slučaja često kritizira Njemačku u svojem godišnjem izvješću o stanju ljudskih prava u svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene