Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoki njemački dužnosnici zaduženi za sigurnost izjavili su kako smatraju da je učenje Scientološke crkve u suprotnosti s njemačkim ustavom, pa će zatražiti zabranu njezina djelovanja.


Ministri unutarnjih poslova 16 saveznih država i savezni ministar Wolfgang Scheauble 'smatraju da je Scientološka crkva organizacija koja nije u skladu s ustavom', rekao je ministar unutarnjih poslova Berlina Erhart Koerting koji je predsjedao dvodnevnom ministarskom konferencijom.

Vezani članci Kanada: Pronađeni ostaci 215 domorodačke djece - 2 Stravično otkriće u bivšoj školi: Pronađeni ostaci 215 zlostavljane djece, zvjerski mučeno njih 150.000 Slika nije dostupna Anette otkriva tajne: 'Bila sam na audiciji za ženu Toma Cruisea'

Njemačka vlada smatra Scientološku crkvu poslovnim udruženjem koje iskorištava naivne ljude. Tijekom ljeta, vlada je producentima filma u kojem član te crkve Tom Cruise glumi urotnika protiv Hitlera zabranila snimanje filma na mjestu gdje je pogubljen taj njemački nacionalni heroj, iako kao razlog nije izrijekom navela scientologiju.

Ministri planiraju zadužiti obavještajnu službu da prikupi potrebne informacije na temelju kojim bi se zabranila Scientološka crkva u Njemačkoj.

Služba već desetljećima nadzire scientologe zbog sumnje da 'prijete mirnom demokratskom poretku' zemlje.

Scientolozi su se godinama borili za prekid nadzora tvrdeći da se time krše njihove vjerske slobode, a State Department zbog tog slučaja često kritizira Njemačku u svojem godišnjem izvješću o stanju ljudskih prava u svijetu.