Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Osvajanje udaljenih dijelova

Rusi konstruirali moćni laser: Pogledajte što će im omogućiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski stručnjaci razvili su jedinstvenu opremu namijenjenu za ledolomce.

Ruski stručnjaci konstruirali su novu lasersku opremu snage 200kW namijenjenu ledolomcima, a pomoću koje će s emoći sjeći led debljine veće od jednog metra.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nevolja u Zagrebu Rusi ušetali s nožem u kafić i igraonicu: Radili su nered, morala je intervenirati i policija Vojna ruska baza na Arktiku VOJNE BAZE NA SJEVERU Satelitske snimke otkrile da Rusi gomilaju vojsku na Arktiku: "To je najkraći put do Sjeverne Amerike"

Radi se o jedinstvenoj opremi koja je razvijena u Nacionalnom centru za laserske sustave i komplekse koji djeluje u sustavu kompanije Rosteh.

Uređaj će svim brodovima omogućiti prolazak kroz zaleđena mora, bez obzira na debljinu leda, što znači da će Rusi subarktičkim i arktičkim područjima ploviti tijekom cijele godine.

Realizacija pilot-projekta planirana je za kraj 2017. godine.

Konstrukcija uređaja sastoji se od vlaknastog lasera, optičkog kabela, instalacije za usmjeravanje i fokusiranje laserske zrake, kao i od snažnog izvora za napajanje energijom.

Laser prvo određuje linije koncentracije napona u ledenoj kori, nakon čega se prema njima usmjerava laserski snop koji osigurava termičko djelovanje potrebno za razbijanje leda, piše portal ''Ruska reč''. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene