Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razdoblje od dvije godine

MMF odobrio novi stand by aranžman BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MMF je odobrio novi stand-by aranžman Bosni i Hercegovini za sljedeće dvogodišnje razdoblje u iznosu od 411 milijuna eura.

Međunarodni monetarni fond (MMF) je na današnjoj sjednici odbora direktora u Washintonu odobrio novi stand-by aranžman Bosni i Hercegovini za sljedeće dvogodišnje razdoblje u iznosu od 411 milijuna eura, potvrdio je za sarajevski Dnevni Avaz voditelj misije MMF-a za BiH Costas Christou.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10 Nazvao ga populistom Šef diplomacije BiH žestoko opleo po Milanoviću: "To o njemu više govori nego o bilo kome drugom"

>> Moore: Ulazak Hrvatske u EU povijesno važan za BiH i regiju

Po navodima Christoua prvi iznos financijske potpore koju je odobrio MMF iznosi oko 60 milijuna eura i bit će dostupan vlastima u sljedećim danima. Pojasnio je da su sredstva od MMF-a predviđena za provođenje reformi te pokrivanje proračunskih obveza kao i otplatu dijela stand-by aranžmana koji je ranije bio odobren 2009. godine.

Vlasti u BiH očekivale su da će MMF odobriti novi stand-by aranžman pošto su se obvezale na provođenje mjera štednje i smanjenja javne potrošnje. Bosna i Hercegovina se kod MMF-a zadužila 2009. godine za 1,2 milijarde eura. Iskoristila je samo trećinu toga novca zbog neispunjavanja obveza na koje se obvezala u stand-by aranžmanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene