Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aleksandar Mezjajev, jedan od najpoznatijih haaških odvjetnika koji je bio u timu Miloševića i Šešelja.


Aleksandar Mezjajev, jedan od najpoznatijih haaških odvjetnika koji je bio u timu Miloševića i Šešelja, branit će Ratka Mladića pred sudom u Haagu, doznaje Blic dodajući kako je još od uhićenja Ratka Mladića u Lazarevu, Mezjajev je bio zainteresiran da vodi tim obrane najpoznatijeg haaškog optuženika.

Vezani članci Ratko Mladić Pogledajte što su beogradski mediji pisali uoči presude balkanskom krvniku Ratku Mladiću Ratko Mladić Zadar, Škabrnja, Sinj, Sinjska krajina - zločini koje je počinio Ratko Mladić. Danas dočekuje presudu u kojoj o Hrvatskoj nema ni riječi: ''Jednostavno ne možemo razumjeti...''

'Nekoliko puta je razgovarao s obitelji i sa sadašnjim odvjetnikom Milošem Šaljićem i rekao kako je zainteresiran za utvrđivanje istina. On je u svojim kolumnama, kao i na predavanjima u Rusiji, često opovrgavao optužnicu Tribunala protiv Mladića za zločine u Srebrenici. Vrlo je poznat i cijenjen u Tribunalu i smatra se jednim od najiskusnijih odvjetnika u Haagu', kaže izvor Blica.

'Darko Mladić je posjetio oca i ponio mu je prijedloge koje smo mi u Beogradu sastavili. On je odmah precrtao jednog odvjetnika iz Republike Srpske i tražio je da ja, zajedno s ruskim odvjetnikom, vodim njegovu obranu pred Tribunalom. Ja ću, kada sljedećeg tjedna dobijem putovnicu, otići kod njega i reći mu da nisam fizički sposoban to izgurati. To treba raditi netko mlad, jak, ja mogu iz Beograda pomagati i ništa više', rekao je Miloš Šaljić, odvjetnik obitelji Mladić.

Blic doznaje da će Mezjajev u Haagu, ako ga Mladić angažira, dobiti 90 eura na sat, a njegovi pomoćnici 80 eura. Mezjajev je nakon izricanja nepravomoćne presude Gotovoni izjavio kako je 'presuda Gotovini lukavstvo Haaškog tribunala jer za najmasovniji progon civila od Drugog svjetskog rata za krive su označene ukupno dvije osobe, pa i to, prema Tribunalu, zato što nisu dobro pazile čime se bave njihovi podređeni'.

'Diveći se hrabrosti i izdržljivosti profesora Šešelja, poželimo mu duhovnu snagu. U Tribunalu je ostao samo jedan čovjek koji može pobjediti taj zločinački sud, a to je profesor Šešelj', jedan je od bisera ruskog odvjetnika, mogućeg Mladićevog branitelja. (Agencija VLM)