Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čaj opasniji od heriona

Mladić u Srbiji umro nakon trovanja čajem od maka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opojni napitak koji se radi od suhih cvjetova maka sve je popularniji među mladima, a posebno je interesantan heroinskim ovisnicima.

Čaj od maka je smrtonosan u većim dozama, čemu svjedoči nedavna smrt G.P. i teška oštećenja mozga njegove djevojke S.T, koji su pokušali dozu heroina zamijeniti šalicom ove opojne supstance, piše Blic.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok

G.P. iz Zrenjanina preminuo je samo pola sata nakon što je popio šalicu čaja napravljenog od suhih čahura maka. On je napitak pio s djevojkom S.T. i prijateljom D.M. u njegovoj kući. Liječnici su se dugo borili za život djevojke S.T., koja je preživjela s trajnim oštećenjima mozga.

Uzrok smrti - prejaka doza čaja

Policija je odmah nakon smrti G.P. uhitila njegovog prijatelja kojeg se sumnjiči za nabavljanje i korištenje droge. Pretpostavlja se da je uzrok smrti prejaka doza čaja koja se nije dovoljno razblažila, jer su željeli proizvesti efekt sličan heroinu.

'Konzumiraju biljku na sve moguće načine. Napitak je vrlo neugodnog okusa, pa se mora puno zašećeriti i naglo popiti. Djelovanje je sporo, ali daje efekte slične heroinu i upravo ovi ovisnici dozu mijenjaju za šalicu čaja. Odlikuje se početnom euforijom i osjećajem topline uz ubrzane otkucaje srca. Nakon konzumiranja pojavljuje se crvenilo na koži, sušenje usta, otežavanje ekstremiteta, ali i mučnina, povraćanje i svrab', kaže liječnik Dragan Zorić, koji radi u jednoj od beogradskih klinika za bolesti ovisnosti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene