Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donedavno najtraženiji bjegunac i optuženik Haaškog tribunala Ratko Mladić neće se pojaviti na nastavku suđenja pred Haškim tribunalom zakazanim za sutra, kada bi se trebao izjasniti o krivnji i optužnici jer nije odobrena njegova lista branitelja, objavili su mediji u Srbiji i BiH pozivajući se na njegovog branitelja Miloša Šaljića.


Šaljić je rekao za RTRS kako on najvjerojatnije neće moći braniti Mladića pred Haaškim tribunalom, jer ne govori engleski jezik koji je službeni jezik Tribunala, što je jedan od uvjeta koje branitelj mora ispunjavati.

Vezani članci Ratko Mladić Zadar, Škabrnja, Sinj, Sinjska krajina - zločini koje je počinio Ratko Mladić. Danas dočekuje presudu u kojoj o Hrvatskoj nema ni riječi: ''Jednostavno ne možemo razumjeti...'' Slika nije dostupna Incident pred sudom: Majke Srebrenice napale Srbina koji je branio Mladića

'Obzirom da ne govorim engleski jezik, očekujem da će oni odbiti sadašnju listu branitelja pa ćemo ponuditi novu' rekao je Šaljić, nekadašnji vojni tužitelj vojnog suda u Beogradu koji je bio na listi branitelja, uz ruskog odvjetnika Aleksandra Mezjajeva, koju je Tribunalu predložio Mladić.

Tajnik Haaškog tribunala John Howkins zatražio je u petak produljenje roka za imenovanje zastupnika obrane optuženog Ratka Mladića, zato što još nije završen postupak provjere kvalifikacija i podobnosti osoba koje je optuženi odabrao za svoje stalne zastupnike. (Agencija Vlm)