Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prijatelj Ratka Mladića još iz školskih klupa te ratni suborac, 67-godišnji Ratko Vučetić, tvrdi kako se njegov prijatelj ne krije u Beogradu, već se nalazi u Rusiji.


'Ratko Mladić živi u Rusiji, gdje ga drže na pladnju, a priče kako se skriva u Novom Beogradu su najobičnija izmišljotina obavještajnih službi', rekao je u intervjuu za Alo! Vučetić. Njega srpske vlasti optužuju kako je u ljeto 2002. godine skrivao najtraženijeg haškog bjegunca u svojem stanu u Novom Beogradu.

>> Vlada Srbije daje 10 milijuna eura 'za Mladićevu glavu'

Vezani članci Slika nije dostupna Bianca Matković razriješena članstva u UO HFP-a Slika nije dostupna Srbija povukla veleposlanika iz Bugarske

Otkrio je i kako je Mladića 2001. dao uhititi Đinđićev ministar unutarnjih poslova Dušan Mihajlović, te kako je u njegovu obranu pristiglo 50-ak boraca.

Zaštita od Rusa, možda i Kineza

'Posljednji put sam ga video na Vidovdan, 28. lipnja 2001. godine, kada je Slobodan Milošević prebačen u Hag. Pomislili smo da će doći i po njega, pa je nas pedesetak njegovih suboraca otišlo na Banovo brdo da ga zaštiti. Znao je da će ga voditi u Hag, tako je i bilo. Pokušali su tog 28. lipnja da ga privedu ovi Đinđićevi, Dušan Mihajlović, tadašnji ministar policije... Čak se gore i pucalo, ali ne bih o tome', rekao je.

Istaknuo je kako mu je Mladić rekao da se živ predati neće, te da su se oprostili uz riječi 'Doviđenja, ako Bog da, vidjet ćemo se kad dođu bolja vremena'. Tvrdnje srpskih vlasti kako se Mladić krije po Novom Beogradu odbacuje kao grubu neistinu. 'Ma nema govora! On uopće nije u Srbiji. Kad Mira i njen sin Marko mogu živjeti u Moskvi, zašto ne bi i Mladić... Zaštitu mu pružaju Rusi, ali možda i Kinezi, jer su iz njihovog ministarstva obrane dolazili u Republiku Srpsku. Nema toga na zemaljskoj kugli, osim ovog Zapada, tko ga ne bi primio u svoju kuću i s njim živio. Takav je čovjek', zaključio je Vučetić.