Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gordon Bajnai:

Mladi ekonomist je budući mađarski premijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budući mađarski premijer, ekonomist 41-godišnjeg Gordon Bajnai, tvrdi da ga ne zanima popularnost, a Mađarima je obećao krv i suze u spašavanju zemlje koju je jače od ostalih zadesila svjetska gospodarska kriza.

Dugogodišnji prijatelj socijalističkog šefa vlade u ostavci Ferenca Gyurcsanyja, Bajnai je suosnivač Unije za demokratski socijalizam, pokret mladih osnovan prije dvadeset godina. Rođen je 1968. u Szegedu, a studirao je ekonomiju u Budimpešti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na koncertu Boney M-a u Dubrovniku Mađarski premijer: Volim 'Lipe cvatu' i Srebrna Krila Slika nije dostupna Dobio odobrenje i socijalista i liberala Mađarska: Za premijera predložen ministar gospodarstva Bajnai

Stažirao je u Europskoj banci za obnovu i razvoj u Londonu 1993. i radio u raznim poduzećima kao financijski savjetnik do 1995. kada je postao direktor burzovne tvrtke CA-IB Securities. Od 2000 . do 2005 je vodio veliku ulagačku tvrtku Wallis, a nakratko i zračnu luku Budimpešte.

Izabran je za najboljeg 'Mladog managera godine' 2003., a politikom se počeo baviti 2006. kada je imenovan direktorom Nacionalne agencije za razvoj. Prvog svibnja 2008. je postao ministar gospodarstva. Od ljeta 2006. ga se često spominje kao mogućeg nasljednika Ferenca Gyurcsanyja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene