Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mjere protiv izgrednika u Beogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Srbije, u suradnji s policijom, poduzima sve mjere da izgrednici, koji su sudjelovali u neredima u Beogradu u četvrtak navečer, nakon prosvjeda povodom proglašenja kosovske neovisnosti, budu identificirani i privedeni sudskim organima, izjavio je vršitelj dužnosti republičkog državnog odvjetnika Slobodan Radovanović.

"Prikupljamo dokaze i identificiramo počinitelje", kazao je
Radovanović.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Staford, ilustracija (Foto: Getty Images) doznaje Dnevnik Nove TV Ne ide u istražni zatvor: Vlasnik staforda koji je usmrtio 82-godišnju ženu branit će se sa slobode

"Prema prvim procjenama radi se o kaznenim djelima protiv javnog reda i mira, protiv imovine, protiv državnih organa, ali i kaznenim djelima povrede ugleda strane države", rekao je Radovanović Radiju B92, dodajući da vrlo brzo očekuje rezultate.

Policija je objavila da je do sada uhitila skoro 200 izgrednika koji su sudjelovali u neredima nakon prosvjeda u Beogradu povodom proglašenje kosovske neovisnosti.

U neredima nakon prosvjednog skupa "Kosovo je Srbija", kojega je organizirala Vlada Srbije, jedna osoba je poginula, ozlijeđeno je više od 130 prosvjednika i policajaca, ali i nekoliko novinara, a oštećena su i veleposlanstva Hrvatske, SAD-a, Velike Britanije, Belgije i Turske.

Unatoč tome što je završena obdukcija pougljenjenog tijela nađenoga u četvrtak navečer u zapaljenoj zgradi američkog veleposlanstva, nadležni još nisu priopćili identitet poginulog mladića, starog između 17 i 20 godina.

Beogradski dnevnik "Blic" u subotu, međutim, tvrdi da je riječ o Novosađaninu Zoranu Vujoviću (21), studentu menadžmenta, kojega je navodno i identificirao otac. Obitelj Vujović se, navodi list, u Novi Sad doselila iz Čaglavice kod Prištine 1999. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene