Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klizi

ŠTO JE OVO? Na površini Plutona snimljen misteriozni objekt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objekt je snimila NASA-ina letjelica New Horizons.

NASA-ina letjelica New Horizons ('Novi horizonti') poslala je jednu od najintrigantnijih slika površine Plutona. Prikazuje tajanstveni objekt koji 'klizi' površinom. NASA-ini stručnjaci vjeruju da bi se moglo raditi o 'prljavom bloku vodenog leda'.

Pročitajte i ovo VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Georgie Purcell Slučajno ili namjerno? Skandal u Australiji: TV kuća političarki povećala grudi i otkrila trbuh pa za sve okrivila - računalni program

Na površini su vidljive i tisuće jama koje su, vjeruju znanstvenici, formirane sublimacijom. Fotografija je na Zemlju poslana 24. prosinca, a objavljena je u četvrtak.

'Novi horizotni', prva letjelica koja je ikada došla do Plutona u povijesnoj misiji prošle godine, ovaj put je poslala fotografije najviše rezolucije.

Uspješno je proletjela pokraj Plutona u srpnju 2015. godine te je poslala samo dio ukupnih podataka koji su zabilježeni. Znanstvenici očekuju puno preuzimanje ovog ljeta.

Letjelica sada ide prema rubu Sunčevog sustava, a na svoje iduće odredište trebala bi doći 2019. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene