Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestalo jezero

Misteriju u Bosni nema kraja: 'Tko bi ga znao što je tu u pitanju...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Šivića jezero pored Ključa u BiH počela se vraćati voda, a na dnu su uočene i mrtve ribe, no i dalje nema odgovora na pitanje što se zapravo dogodilo.

Misteriju Šivića jezera u Sanici pored Ključa u BiH nema kraja. Prije desetak dana voda je iz njega u potpunosti nestala, ostavivši iza sebe golemi krater promjera 50-ak i dubine 30 metara.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Poslan politički signal Plenković o otvaranju pregovora BiH i Europske unije: Otkrio kada će odluka biti donesena Slika nije dostupna Mještani Sanica u čudu VIDEO Jezero presušilo i ostavilo rupu koja 'guta' sve pred sobom!

Krater se posljednjih dana lagano puni vodom i vodostaj, bar onaj vidljiv golim okom s vrha provalije, iznosi nekih metar ili dva, piše Dnevni avaz.

VIDEO MISTERIJ U BOSNI S čim je povezana neuobičajena rupa u zemlji?

Još nitko pouzdano ne zna koliko je dubok ponor ispod 'dna' kratera. Mještani ne znaju ni otkud voda u bivšem jezeru, koja je nedavno na opće čuđenje netragom nestala. Neki pretpostavlju da je stigla s kišama i snijegom, ali većina ih nema odgovora.

'Tko bi ga znao što je tu u pitanju. Uglavnom strahujemo da se krater ne proširi i ne dođe do naših kuća. Svaki sat izvirujemo napolje, gledamo što se događa... Ne znamo ni što se čeka, mada nam je rečeno da su se s ovim kraterom već pozabavili stručnjaci. Nažalost, nitko od nas te stručnjake još nije vidio', tvrde mještani Sanice, čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini kratera i dodaju da je kvar na lokalnom vodovodu saniran i da trenutno imaju i vode i struje.

Inače, krater u Sanici pod prvim snježnim pokrivačem izgleda prilično sablasno. Snijeg je pokidao i trake upozorenja o prilasku bivšem jezeru na čijem se 'dnu' u mutnoj vodi mogu vidjeti i mrtve ribe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene