Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zahtjev Karadžića poslan poseban nalog

'Miroslav Tuđman zna kako se švercalo oružje iz Irana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haaški tribunal poslao je poseban nalog bivšem šefu hrvatske obavještajne službe, Miroslavu Tuđmanu, kako bi razgovarao sa predstavnicima obrane Radovana Karadžića.

Karadžić  svoj zahtjev temelji na tvrdnji da je Tuđman kao načelnik HIS imao detaljna saznanja o isporukama oružja bosanskim muslimanima u kojima je 1994. i 1995. Hrvatska bila posrednik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada treba ustanoviti akcijski plan Miroslav Tuđman optužuje Vladu da uhićuje po nalogu Haaga Slika nije dostupna Isti dan kad i predsjednički izbori Tuđman: Treba raspisati referendum o sporazumu sa Slovenijom

Ukoliko se Tuđman ne odazove obvezujućem nalogu, Tuđman bi mogao biti kažnjen za nepoštovanje suda. Kazna za takvo djelo je 7 godina zatvora ili do 100 000 eura, ili čak oboje.

Karadžić se poziva na 'izvještaje američkih obavještajnih službi', te tvrdi da je SAD odobrio Franji Tuđmanu da uveze oružje iz Irana i prebaci ga vojsci bosanskih muslimana, unatoč embargu UN-a.Naglašava kako je velik dio tog oružja završio u Srebrenici i Žepi te se koristilo 'za ubijanje srpskih civila'.

Miroslav Tuđman nekoliko je puta odbio razgovarati sa Karadžićevim braniteljima jer se 'više ne bavi politikom', ali čini se da će se ovoga puta morati odazvati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene