Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naprava bila skrivena pod klupom

Minsk: Nekoliko uhićenih zbog eksplozije u metrou

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bjelorusiji je uhićeno nekoliko osoba za koje se sumnja da imaju veze s jučerašnjom eksplozijom u podzemnoj željeznici u Minsku u kojoj je poginulo 12 osoba.

Predsjednik Aleksandar Lukašenko naredio je bjeloruskom KGB-u da 'prevrne cijelu zemlju' kako bi razjasnio taj događaj koji bi mogao izazvati novu krizu u zemlji.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Bjeloruska vojska Pogoršani odnosi sa Zapadom Ruski saveznik zvecka oružjem pored granice s EU: "Pripremamo se za uvođenje izvanrednog stanja"

'Nekoliko uhićenih osoba povezano je s napadom u Minsku', izjavio je pomoćnik glavnog tužitelja Andrej Šved, ne navodeći broj privedenih. Dodao je da će fotoroboti osumnjičenih biti objavljeni u najkraćem roku.

>> VIDEO: Bomba u metrou ubila 12 ljudi

Nijednom tragu zasad se ne daje prednost. Bjelorusija nikada nije imala islamističke napade i nijedan oporbeni pokret nije se do danas istaknuo nasilnim djelovanjem.

Eksploziju je izazvala naprava skrivena pod klupom na peronu stanice podzemne željeznice Oktiabrskaja, smještene na stotinjak metara od ureda bjeloruskog predsjednika, u središtu Minska, izjavio je ministar unutarnjih poslova Anatolij Kulešov. (Hina/S.D.M.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene