Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministar vanjskih poslova Svete stolice u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajnik za odnose Svete Stolice s državama Dominique Mamberti doputovao je trodnevni posjet u BiH i jučer se navečer u Sarajevu sastao s bosanskohercegovačkim ministrom vanjskih poslova Svenom Alkalajem.

Mamberto i Alkalaj su razgovarali o provedbi Temeljnog ugovora između BiH i Svete Stolice, koji je ratificiran prošle godine, a kojim se reguliraju prava katoličke crkve i katolika u BiH, priopćeno je nakon sastanka.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

"Siguran sam da će nakon ovog posjeta taj ugovor naći svoju primjenu. Također želim predstavnicima vlasti BiH pokazati zadovoljstvo Svete Stolice zbog ratifikacije tog ugovora", rekao je Mamberti.

Mamberti će u nedjelju boraviti u Mostaru, a u ponedjeljak u Sarajevu. Kako je službeno najavljeno, on će se sastati s vjerskim dužnosnicima u BiH, te s bosanskohercegovačkim političarima i predstavnicima međunarodne zajednice u zemlji.

Apostolski nuncij u BiH Alessandro D'Errico je rekao da Mambertijev posjet BiH ima također ekumensko i međureligijsko značenje jer u toj zemlji postoji višenacionalna i viševjerska stvarnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene