Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar prometa i veza BiH Damir Hadžić odbacio je optužbe da je tijekom razgovora s hrvatskim ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašem Dončićem usuglasio izgradnju autoceste na Jadransko-jonskom koridoru kojim bi se općina Neum podijelila na dva dijela i prometno izolirala, objavili su mediji u BiH.


'Neosporna je činjenica da mi Neum ne želimo na bilo koji način izolirati. Uglavnom ponavljamo da rješenja poput izgradnje Pelješkog mosta, izgradnje tunela ispod Neuma, apsolutno ne dolaze u obzir', rekao je ministar Hadžić u utorak u Neumu nakon susreta s tamošnjim načelnikom općine Živkom Matuškom.

Vezani članci Andrej Plenković i Zoran Milanović Od narikanja do šmrkavca: Dosta im je više verbalnog rata premijera i predsjednika, može li njihov sastanak zaustaviti lavinu? Slika nije dostupna Pelješki most ipak je najbolje rješenje?!

>> Plan je da se neumski koridor izolira ogradom

Pri tome je ministar Hadžić dodao da će BiH postići takav dogovor s Hrvatskom koji bi uvažio interese obiju država i općine Neum.

Nakon dužeg sastanka zatvorenog za javnost načelnik općine Neum Živko Matuško izrazio je zadovoljstvo obećanjima resornog ministra Hadžića da će se uvažavati interesi ove općine.

'Mi jesmo za cestu, ali smo za neko drugo rješenje, a ne za ono koje dijeli općinu Neum i njezine stanovnike na dva dijela', rekao je Matuško.

Načelnik Matuško je nedavno uputio oštro intonirano priopćenje protiveći se izgradnji zaštićenog cestovnog koridora na dijelu te općine u BiH, o kojemu su nedavno razgovarali ministri prometa Bosne i Hercegovine i Hrvatske Damir Hadžić i Siniša Hajdaš Dončić ocijenjujući da bi se Neum na taj način 'getoizirao i izolirao'. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.