Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministar pravosuđa dao ostavku zbog supruge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski ministar pravosuđa Clemente Mastella podnio je ostavku na dužnost u vladi lijevog centra premijera Romana Prodija nakon što je njegova supruga, prema nalogu suca za preliminarnu istragu, Sandra Lonardo Mastella stavljena u kućni pritvor zbog istrage o korupciji.

Sandra Lonardo Mastella, predsjednica regionalnog vijeća regije Campanije, navodno je ucjenjivala upravitelja bolnice u gradu Caserti, nedaleko od Napulja. 

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Ucjene su, navodno, bile političke prirode, a Sandra je od upravitelja zahtjevala da se učlani u stranku njezina supruga ako i dalje želi biti na čelu bolnice.

'Podnosim ostavku, bacam ručnik u ring', rekao je Mastella govoreći u Zastupničkom domu talijanskog Parlamenta. 

Mastella je danas trebao pred Parlamentom iznijeti plan reforme sudstva, ali ga je zatekla vijest o pritvoru njegove supruge.

'Govorim vam s bolom u srcu, kao čovjek kojemu su pogođeni najdublji osjećaji', rekao je Mastella, te kazao kako je u posljednje vrijeme 'proganjan' i kako su on i njegova obitelj postali ciljem napada.

'Podnosim ostavku jer između moje obitelji i vlasti biram obitelj', zaključio je Mastella.

Njegovom ostavkom otvara se i nova kriza Prodijeve vlade s obzirom na mogućnost da mu Mastellina stranka demokršćanske unije Udeur uskrati potporu u parlamentu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene