Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanski ministar pravosuđa Clemente Mastella podnio je ostavku na dužnost u vladi lijevog centra premijera Romana Prodija nakon što je njegova supruga, prema nalogu suca za preliminarnu istragu, Sandra Lonardo Mastella stavljena u kućni pritvor zbog istrage o korupciji.


Sandra Lonardo Mastella, predsjednica regionalnog vijeća regije Campanije, navodno je ucjenjivala upravitelja bolnice u gradu Caserti, nedaleko od Napulja. 

Vezani članci Radovan Fuchs Ministar Fuchs o upadu antimaskera u školu: "Te svinjarije neće raditi! Ne mislim da ih treba tući, već pojačati represivne mjere" Ministar Aladrović slomio lakat Polomljeni ministar Aladrović tražio savjete kako se obući s gipsom, otkrio nam je najmaštovitije: "Rukav na ciferšlus"

Ucjene su, navodno, bile političke prirode, a Sandra je od upravitelja zahtjevala da se učlani u stranku njezina supruga ako i dalje želi biti na čelu bolnice.

'Podnosim ostavku, bacam ručnik u ring', rekao je Mastella govoreći u Zastupničkom domu talijanskog Parlamenta. 

Mastella je danas trebao pred Parlamentom iznijeti plan reforme sudstva, ali ga je zatekla vijest o pritvoru njegove supruge.

'Govorim vam s bolom u srcu, kao čovjek kojemu su pogođeni najdublji osjećaji', rekao je Mastella, te kazao kako je u posljednje vrijeme 'proganjan' i kako su on i njegova obitelj postali ciljem napada.

'Podnosim ostavku jer između moje obitelji i vlasti biram obitelj', zaključio je Mastella.

Njegovom ostavkom otvara se i nova kriza Prodijeve vlade s obzirom na mogućnost da mu Mastellina stranka demokršćanske unije Udeur uskrati potporu u parlamentu.