Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministar odstupio zbog nesreće pijanih policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Litavski ministar unutarnjih poslova i šef policije podnijeli su ostavke na svoje dužnosti, nakon što su prošlog tjedna dvojica alkoholiziranih policajaca automobilom usmrtila troje djece.

Ministar unutarnjih poslova Raimondas Sukys i zapovjednik policije Vatautas Grigaravicius podnijeli su ostavke, koje je predsjednik Litve Valdas Adamkus prihvatio istog dana.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Automobil u kojemu su i vozač i suvozač bili policajci, obojica pod utjecajem alkohola, zaletio se u srijedu u skupinu djece u mjestu Alexandrija na sjeveru Litve. Pritom su poginula trojica
desetogodišnjih dječaka, a pijani 27-godišnji policajac je pobjegao s mjesta nesreće.

Vozač i suvozač poslije su uhićeni, a nesreća je izazvala prosvjede građana u obližnjem gradiću Skuodasu.

Litva zajedno sa susjednom Latvijom spada u zemlje s najvećom smrtnošću na cestama u Europskoj Uniji.

Predsjednik Adamkus izjavio je kako je 'teška srca' prihvatio ostavke dvojice ključnih ljudi litavskog sustava unutarnje sigurnosti, budući je Sukys zaslužan za pristup Litve sustavu schengenske kontrole granica, a Grigaravicius ima velike zasluge za borbu protiv organiziranog kriminala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene