Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u nedjelju je na Palama otvorio studentski dom koji nosi ime Radovana Karadžića kojem će u četvrtak Haški sud izreći presudu za genocid u Srebrenici i brojne ratne zločine u Bosni i Hercegovini.


'Ovim potezom dajemo podršku čovjeku koji je stavio svoj potpis na gradnju sveučilišta u Istočnom Sarajevu, nadamo se da će proces presude biti zadovoljavajući. Drago mi je što su tu njegova supruga i kći jer on to zaslužuje', rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vezani članci Milorad Dodik i Aleksandar Vučić Dramatično pismo: ''BiH je u opasnosti, plan o Velikoj Srbiji još je živ, EU i NATO moraju reagirati'' Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović: ''Čuvajte Republiku Srpsku, iznijeli ste toliko emocija da vam svi mogu zavidjeti''

Zajedno s Dodikom ploču s imenom Radovana Karadžića otkrile su supruga prvog predsjednika Republike Srpske Ljiljana Zelen Karadžić i kći Sonja Karadžić Jovičević.

Dodik je rekao kako studentski dom ima snažnu simboliku u trenutku kada se Karadžiću treba izreći presuda Haškog suda u postupku kojega je nazvao 'ponižavajućem za Republiku Srpsku'.

'Republika Srpska živjela je i živi svih ovih godina u nemogućim uvjetima, osporavana od samog početka, jer je uvijek imala mnoge koji su htjeli da ona ne postoji', rekao je Dodik i dodao da će se pritisci na Republiku Srpsku nastaviti.

Međunarodni sud za ratne zločine na području Jugoslavije u Den Haagu izreći će u četvrtak 24. ožujka prvostupanjsku presudu ratnom čelniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću koji je optužen za genocid u Srebrenici počinjen 1995. i druge ratne zločine u BiH. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju