Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u nedjelju je na Palama otvorio studentski dom koji nosi ime Radovana Karadžića kojem će u četvrtak Haški sud izreći presudu za genocid u Srebrenici i brojne ratne zločine u Bosni i Hercegovini.


'Ovim potezom dajemo podršku čovjeku koji je stavio svoj potpis na gradnju sveučilišta u Istočnom Sarajevu, nadamo se da će proces presude biti zadovoljavajući. Drago mi je što su tu njegova supruga i kći jer on to zaslužuje', rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vezani članci Proslava Dana Republike Srpske u Banjoj Luci - 5 Dodik nakon parade u Banjoj Luci: "Ne smijemo bježati od naše integracije sa Srbijom. Neka se drugi ljute koliko hoće" Milorad Dodik (Foto: Dnevnik.hr) Dodik: "Republika Srpska želi neovisnost kao i Kosovo"

Zajedno s Dodikom ploču s imenom Radovana Karadžića otkrile su supruga prvog predsjednika Republike Srpske Ljiljana Zelen Karadžić i kći Sonja Karadžić Jovičević.

Dodik je rekao kako studentski dom ima snažnu simboliku u trenutku kada se Karadžiću treba izreći presuda Haškog suda u postupku kojega je nazvao 'ponižavajućem za Republiku Srpsku'.

'Republika Srpska živjela je i živi svih ovih godina u nemogućim uvjetima, osporavana od samog početka, jer je uvijek imala mnoge koji su htjeli da ona ne postoji', rekao je Dodik i dodao da će se pritisci na Republiku Srpsku nastaviti.

Međunarodni sud za ratne zločine na području Jugoslavije u Den Haagu izreći će u četvrtak 24. ožujka prvostupanjsku presudu ratnom čelniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću koji je optužen za genocid u Srebrenici počinjen 1995. i druge ratne zločine u BiH. (Hina)