Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema izboru banjalučkih 'Nezavisnih novina' za osobu 2006. godine proglašen je premijer Republike Srpske Milorad Dodik, a dobitnik novinarske nagrade 'Nikola Guzijan' je Bakir Hadžiomerović, urednik magazina '60 minuta' na Federalnoj TV.


U obrazloženju odluke izbora Milorada Dodika za osobu godine u BiH kolegij 'Nezavisnih novina' naveo je kako je on 'za samo nekoliko mjeseci uspio u BiH privući više od dvije milijarde eura stranih investicija'.

Vezani članci Slika nije dostupna Dodik: Vrijeme je za razgovore o 'mirnom razlazu' Slika nije dostupna Dodik: 'Ne dopuštam da razni pederi ulaze u moj ured'

Dodik se odrekao novčanog dijela nagrade i ček od 1500 eura uručio direktoru Radiotelevizije Republike Srpske Draganu Davidoviću, kao donaciju za izgradnju RTV doma u Banjaluci.

Nagradu koja nosi ime jednoga od utemeljivača 'Nezavisnih novina' novinara Nikole Guzijana, Bakiru Hadžiomeroviću uručio je ministar prosvjete i kulture u Vladi RS Anton Kasipović, koji je bio u prvoj uredničkoj ekipi banjalučkog dnevnika.

'Držimo da je naš kolega Bakir Hadžiomerović, kao urednik i voditelj jedne od najgledanijih emisija u BiH svojim radom u 2006. godini, dao veliki doprinos razvoju istraživačkog novinarstva', rekao je glavni i odgovorni urednik 'Nezavisnih novina' Dragan Jerinić.