Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predsjednica odgovorila

Dodik optužuje za prisluškivanje medija i pokazuje dokument: ''Prikupljaju se podanički suradnici koji pišu kako treba''

Milorad Dodik (Foto: Dnevnik.hr)
Milorad Dodik (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milorad Dodik (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjedatelj predsjedništva BiH, Milorad Dodik, tvrdi da Obavještajno-sigurnosna agencija BiH nadzire desetak medija i njihovih novinara u toj zemlji, ali i Hrvatskoj, kao i Srbiji.

Dodik je naveo dva hrvatska medija i pokazao dokument za koji kaže da sve to potvrđuje.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Milorad Dodik Brz odgovor Dodikov sin o tome da je dobio hrvatsko državljanstvo: "Vidim da sam postao hrvatski državljanin..."

Za cijelu je situaciju optužio bošnjačku stranku SDA i njezinog čelnika Bakira Izetbegovića jer tvrdi da je Obavještajno-sigurnosna agencija pod njihovom kontrolom. ''Moja odgovornost se svodi na to da je ovo informacija koja je točna jer se poziva na broj i točno je vidljivo da je tamo rečeno da se mora otvoriti sistem praćenja rada tih medija. To znači prikupljanje podaničkih suradnika koji će pisati onako kako treba'', rekao je Dodik.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je rekla da nije neobično da obavještajne službe prisluškuju strane građane jer to nije područje koje je najbolje regulirano zakonom. ''Neobično je da predsjedavajući Predsjedništva BiH o tome javno govori'', rekla je.

"Mi znamo da moramo čuvati Hrvatsku i građane Hrvatske od svih obavještajnih aktivnosti, osobito onih koje bi bile usmjerene protiv gospodarstva. Porazgovarat ću još malo s Markićem o tome, ali nema razloga za brigu", poručila je predsjednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene