Predsjedatelj predsjedništva BiH, Milorad Dodik, tvrdi da Obavještajno-sigurnosna agencija BiH nadzire desetak medija i njihovih novinara u toj zemlji, ali i Hrvatskoj, kao i Srbiji.

Galerija


Dodik je naveo dva hrvatska medija i pokazao dokument za koji kaže da sve to potvrđuje.

Vezani članci Milorad Dodik u posjetu Turskoj Dernek u Turskoj: Milorad Dodik kod Erdogana glazbenicima gurao novčanice u harmoniku Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica ima novi posao: "U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera ovako angažiraju"

Za cijelu je situaciju optužio bošnjačku stranku SDA i njezinog čelnika Bakira Izetbegovića jer tvrdi da je Obavještajno-sigurnosna agencija pod njihovom kontrolom. ''Moja odgovornost se svodi na to da je ovo informacija koja je točna jer se poziva na broj i točno je vidljivo da je tamo rečeno da se mora otvoriti sistem praćenja rada tih medija. To znači prikupljanje podaničkih suradnika koji će pisati onako kako treba'', rekao je Dodik.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je rekla da nije neobično da obavještajne službe prisluškuju strane građane jer to nije područje koje je najbolje regulirano zakonom. ''Neobično je da predsjedavajući Predsjedništva BiH o tome javno govori'', rekla je.

"Mi znamo da moramo čuvati Hrvatsku i građane Hrvatske od svih obavještajnih aktivnosti, osobito onih koje bi bile usmjerene protiv gospodarstva. Porazgovarat ću još malo s Markićem o tome, ali nema razloga za brigu", poručila je predsjednica.