Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Posramljeni i poniženi

Milijunska tužba: Starački dom unajmio stripere da zabavljaju korisnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin jedne od korisnika doma, koja pati od djelomične demencije, pronašao je među njenim stavrima fotografiju sa striperom, nakon čega se priča počela odmotavati.

Jedan starački dom u New Yorku suočen je s tužbom nakon angažiranja stripera da zabavljaju njihove korisnike.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

Za incident se doznalo kada je u siječnju prošle godine Franklin Youngblood pronašao bludnu fotografiju među stvarima svoje 86-godišnje majka koja pati od djelomične demencije. Na fotografiji koju je navodno uslikalo osoblje doma vidio se mišićavi, gotovo goli plesač koji se vrtio pred Bernice Youngblood. Podaci su ovo iz multimilijunske tužbe iz prošlog mjeseca, piše Independent.

'U ruci je držao šaku dolara, a ona mu je stavljala novčanice u gaće na njegov zahtjev, dok se naginjao nad njom', rekao je njezin odvjetnik John Ray na konferenciji za medije na kojoj je i ona bila prisutna. Dok je sjedila u invalidskim kolicima uz nju su bili članovi obitelji. Rekla je da se osjeća strašno i posramljeno, iako se ne sjeća pojedinosti događaja.

Odvjetnik je poručio kako su zaposlenici događaj organizirali radi svoje bolesne zabave, a još trebaju utvrditi tko je uslikao fotografiju i kako je dospjela u ženinu spavaću sobu.

Osoblje pokušalo oteti spornu fotografiju?

'Youngblood i ostali pacijenti nisu mentalno ili tjelesno sposobni dati pristanak na ovo zlo ili se braniti od takvih odvratnih djela', smatra Ray.

Kada je Franklin Youngblood osoblje upitao o fotografiji, glavna sestra navodno je nasrnula na njega i pokušala mu je oteti iz ruke. Njegov brat kasnije je nazvao dom u kojem su mu rekli da je izvedba bila dio zabave koju su u 'dobroj vjeri' organizirali zaposlenici.

U tužbi protiv doma stoji kako je Bernice pretrpjela ekstremni emocionalni stres, duševne boli, poniženje, sram, umanjen osjećaj vlastite vrijednosti i gubitak dostojanstva.

'Odrasli su ljudi koji su to htjeli'

Odvjetnik koji zastupa dom tvrdi da je ona imala opciju da ne sudjeluje u događaju. 'Riječ je o odraslim ljudima koji su htjeli ovu vrstu aktivnosti, glasali su o njoj i staračkim dom odobrio je zahtjev', rekao je i dodao kako ju je iz njezine sobe na događaj dovela članica njezine obitelji, što obitelj negira.

'Poštujemo individualnost, dostojanstvo, privatnost i sigurnost svakog pojedinca s kojim smo imali zadovoljstvo raditi te blisko surađujemo s članovima obitelji i skrbnika kako bi osigurali da se svi uključeni osjećaju sigurno, udobno i radosno što je više moguće', poruka je staračkog doma na njihovim internetskim stranicama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene