Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od nekretnina do sreće

Iskreno i otvoreno odgovorili na škakljivo pitanje: ''Kako ste postali tako bogati?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste uvijek htjeli saznati kako su milijunaši došli do svog bogatstva, vjerojatno vašoj znatiželji nije pomogla činjenica da niste imali priliku upoznati neke od njih, ali zato je tu internet.

Neki od vas možda čak i znaju nekog milijunaša ili milijunašicu, ali možda vam se nije činilo baš pristojno zabadati nos u tuđe stvari. Ipak, kako bi zadovoljili znatiželju pomoći će nam internet.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Bogataši bogatiji no ikad Sankcije Zapada su podbacile otkriveno koliko su "teški" ruski oligarsi Ruski oligarsi - 1 JE LI UOPĆE MOGUĆA UROTA? I bogati plaču: Ruski oligarsi ostali bez dragocjenih igračaka, u domovini ima onih koje to ''veseli''

Milijunaši iz različitih dijelova svijeta podijelili su na Redditu svoje priče, a dio tih objava su izvrsna prilika da se razumiju različite okolonosti i realni napori kojima su neki došli do svojih milijuna na računima.

S forumske objave naslovljene ''Milijunaši Reddita, kako ste postali tako bogati?“, izdvojeni su najbolji odgovori.

Nekretnine

"Trenutno sam u svojim 20-ima, bio sam kompjuterski programer taman kad je web sve više dobivao na popularnosti. U vrijeme kada su internetske tehnologije bile još nove, a alati primitivni uspješno sam povezivao web stranice i baze podataka. Nikada nisam došao do igrača poput Amazona ili Facebooka, ali sam uistinu zarađivao mnogo od programerskih usluga. Zarađeni novac sam ulagao u kupovinu nekretnina, kuća uglavnom, a na kraju sam na obali Kalifornije kupio i zgradu s apartmanima. Sada sam u svojim 40-ima. Ne osjećam se nešto posebno bogato. Začudo, još provjeravam cijene dok sam u kupovini te planiram voziti svoj stari džip sve dok se ne raspadne. Kada putujem često idem prvom klasom i uživam u malo boljim hotelima, ali osim toga, živim (i trošim) zbilja jednostavno." (yanoJAL, Reddit)

"Živim u istočnoj Europi. Godine 1990. podigao sam veliki zajam i kupio 10 stanova te ih opremio. Iznajmljujem ih ljudima, a s novcem koji zaradim od najamnina plaćam isplate kredita. To radim svakih 10 godina. Sada imam 30 stanova i jednog zaposlenika kojeg plaćam da ih održava i pazi da se sva plaćanja odrađuju na vrijeme. Ključ ovog posla je pronalaženje dobrih stanara i održavanje dobrog odnosa s njima. Nije tako teško, ali je ključno za ovu strategiju." (Hamoct – Reddit)

Štednja i ulaganja

"Uvijek sam štedio mnogo novca (40% moje plaće) i stalno ulagao u dionice. Povrati ulaganja već duže vremena nadmašuju moju štednju." (ilikeirony – Reddit)

"Treba biti štedljiv. Ne kupovati nove automobile, ne brinuti o onomu što drugi misle. Štednja, ulaganje i ponavljanje. Ne ulagati predvidljivo. Ulaganjima treba dopustiti da se razvijaju dugoročno i ne treba paničariti zbog svake promjene na tržištu. Za mene je to bila spora igra, ali je bilo zabavno gledati kako je eskalirala." (yoyoyo – Reddit)

Poduzetništvo

"Poduzetnik sam. Otvorio sam svoju prvu tvrtku kada sam imao 16 godina. Razvila se, ali i završila uz veliku pompu. S 21 godinu sam diplomirao poslovni smjer (ali sam otišao u tehnologiju, moja strast). Dobio sam dobar posao i započeo drugu tvrtku taman s fakulteta. Sada imam gotovo 30 godina i uspješno sam pokrenuo treću tvrtku koju vodim već 5 godina. Naporno radim i trošim vrlo malo (trenutno), ali mogu u bilo kojem trenutku otići s nekoliko milijuna u ruci." (gooblagoobla – Reddit)

A ako ništa ne uspije, uvijek ostaje sreća

"Pa, prošle godine su djed i baka moje zaručnice osvojili smiješno veliku količinu novca na lotu (dvoznamenkaste milijune). Bili su dovoljno velikodušni podijeliti nagradu s obitelji. (Odrastao sam ispod linije siromaštva, tako da je moj život trenutno ludilo)." (synesthesiah – Reddit)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene