Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbija je raspisala nagradu od milijun eura za informaciju koja bi dovela do lociranja i uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića, izjavio je u petak predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić.


Na inicijativu Akcijskog tima za okončanje suradnje s Haškim sudom, Savjet za nacionalnu sigurnost, donio je odluku i o raspisivanju novčane nagrade od 250 tisuća eura i za informaciju o odbjeglima Stojanu Župljaninu i Goranu Hadžiću.

Vezani članci Nagrađeni najuspješniji maturanti - 1 Briljirali na državnoj maturi i zasluženo nagrađeni: "Nema neke tajne. Ako se radi bit će rezultata" Frank Graziano prima nagradu Povijesni uspjeh: Hrvatska "Murina" osvojila nagradu za najbolji debitantski film u Cannesu

Nagradu isplaćuje država Srbija.

Upitan što je s Radovanom Karadžićem, Ljajić je agenciji Beta kazao da on nije državljanin Srbije, pa nije bilo pravne osnove za raspisivanje nagrade, ali je dodao da će onome tko eventualno dostavi informaciju koja će dovesti do uhićenja bivšeg lidera bosanskih Srba također biti isplaćena nagrada od milijun eura.

Savjet za nacionalnu sigurnost čine predsjednik i premijer Srbije, ministri obrane i unutarnjih poslova, načelnici
Sigurnosno-informativne agencije, Vojno-sigurnosne agencije i načelnik Generalštaba.

"I ovaj korak demonstrira odlučnost Beograda da se što prije ispune preostale obveze prema Haškom sudu", kazao je Ljajić, koji je - uz tužitelja za ratne zločine Srbije Vladimira Vukčevića - koordinator Akcijskog plana za okončanje suradnje s Haškim sudom, koji od Srbije traži izručenje Mladića, Župljanina i Hadžića, tvrdeći da se oni i dalje kriju na teritoriju Srbije.