Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija će trpjeti političke i gospodarske posljedice zbog vojne intervencije u Gruziji, iako je možda ostvarila kratkoročni dobitak, rekao je britanski ministar vanjskih poslova David Miliband.


Rusija je sad izoliranija i prema njoj vlada veće nepovjerenje nego prije mjesec dana, kaže Miliband u analitičkom članku objavljenom u irskom dnevniku Irish Examineru.

Vezani članci Slika nije dostupna Ovo su samo neke od posljedica do koji će doći zbog prekidanja veza s ovom bogatom državom Slika nije dostupna Dobro je brojati: Kako izbjeći udar munje

"Ostvarila je kratkoročne vojne dobitke, ali će s vremenom osjetiti političke i gospodarske gubitke. Ako Rusija doista želi steći poštovanje i utjecaj, mora promijeniti ponašanje", smatra Milliband.

Čelnici država članica EU u ponedjeljak su se suglasili oko odgode pregovora s Rusijom o novom sporazumu o partnerstvu, koji su se trebali održati ovoga mjeseca, dok Moskva ne povuče svoje postrojbe na položaje prije sukoba u Gruziji, ali nisu željeli razmatrati sankcije protiv države koja je najveći europski dobavljač energenata.

"Izoliranje Rusije bilo bi kontraproduktivan potez, jer je njezina gospodarska integracija najsnažnije sredstvo nadzora njezine politike", rekao je britanski ministar.

"Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev kaže kako se ne boji novog Hladnog rata. Mi ga ne želimo, a na njemu je velika odgovornost da ga ne pokrene", zaključio je Miliband.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju