Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Miliband: Rusija će osjetiti političke i gospodarske posljedice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija će trpjeti političke i gospodarske posljedice zbog vojne intervencije u Gruziji, iako je možda ostvarila kratkoročni dobitak, rekao je britanski ministar vanjskih poslova David Miliband.

Rusija je sad izoliranija i prema njoj vlada veće nepovjerenje nego prije mjesec dana, kaže Miliband u analitičkom članku objavljenom u irskom dnevniku Irish Examineru.

Pročitajte i ovo Ukrajina se nosi s posljedicama pucanja brane - 2 Nakon rušenja brane Poplava kod Hersona donijela veliku opasnost koja će biti prijetnja desetljećima, a stanovnicima prijeti i teška bolest Slika nije dostupna razmjeri uništenja VIDEO Pogledajte kako izgleda grad kod Kijeva nakon žestoke borbe

"Ostvarila je kratkoročne vojne dobitke, ali će s vremenom osjetiti političke i gospodarske gubitke. Ako Rusija doista želi steći poštovanje i utjecaj, mora promijeniti ponašanje", smatra Milliband.

Čelnici država članica EU u ponedjeljak su se suglasili oko odgode pregovora s Rusijom o novom sporazumu o partnerstvu, koji su se trebali održati ovoga mjeseca, dok Moskva ne povuče svoje postrojbe na položaje prije sukoba u Gruziji, ali nisu željeli razmatrati sankcije protiv države koja je najveći europski dobavljač energenata.

"Izoliranje Rusije bilo bi kontraproduktivan potez, jer je njezina gospodarska integracija najsnažnije sredstvo nadzora njezine politike", rekao je britanski ministar.

"Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev kaže kako se ne boji novog Hladnog rata. Mi ga ne želimo, a na njemu je velika odgovornost da ga ne pokrene", zaključio je Miliband.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene