Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVANREDNO STANJE

Zbog velikih suša grad želi ugasiti gradske fontane, gradonačelnik poručio: "Smanjite potrošnju vode!"

Fontana ispred milanskog Castello Sforzesco
Fontana ispred milanskog Castello Sforzesco Foto: Afp
Zbog neprestane suše na sjeveru Italije, gradsko područje Milana želi ugasiti neke od svojih fontana, piše u subotu njemačka agencija dpa.

Gradonačelnik Milana Beppe Sala je na Facebooku u subotu napisao da se gašenje neće odnositi na fontane koje sadrže biljke i životinje. Male fontane na pločnicima, na kojima teče voda za piće, će također nastaviti raditi zbog nadolazećeg toplinskog vala. Međutim, grad više neće zalijevati zelene površine.

Sala je također pozvao građane da smanje potrošnju vode u svojim kućanstvima i predložio da klimatske uređaje ne postavljaju na temperaturu nižu od 26 stupnjeva Celzija radi uštede energije. Lokali bi u tu svrhu trebali svoja vrata držati zatvorenima.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali što potiče intenzivne oluje u atmosferi, a što stvara rizik od suše? Odgovor zna meteorolog Ivan Čačić

Pokrajinski predsjednik Lombardije, gdje se nalazi Milano, već je najavio izvanredno stanje u petak zbog suše. Milano je sada počeo slijediti preporuke. Sala nije rekao kada će mjere stupiti na snagu.

Italija se već neko vrijeme suočava s visokim ljetnim temperaturama i  jako malo kiše. Najdulja talijanska rijeka Po je na nekim mjestima presušila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene