Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pet dana prije drugog kruga talijanskih lokalnih izbora, premijer Silvio Berlusconi optužio je ljevicu da želi Milano pretvoriti u 'islamski grad pun Roma'.


'Milano ne smije postati islamski grad, neki 'ciganopolis' krcat romskim čergama i okupiran strancima kojima ljevica čak želi dati glasačko pravo', napisao je premijer na internetskoj stranici svoje stranke Naroda slobode (PDL, desnica).

Vezani članci Andrea Bocelli (FOTO: PR) Andrea Bocelli na Uskrs će pjevati u praznoj milanskoj katedrali, koncert će se prenositi na YouTubeu Hana Grizelj Hrvatica u Milanu nosila reviju slavnog kreatora: "Armani i svi mi nosili smo maske tik pred izlazak na pistu"

>> Izbori pokazali - zatvara se era 'berluskonizma'

Giuliano Pisapia, kandidat ljevice, trebao bi pobijediti na gradonačelničkim izborima u Milanu pošto je u prvome izbornome krugu 15. i 16. svibnja dobio 48 posto glasova. Aktualna gradonačelnica Letizia Moratti, kandidatkinja PDL-a, dobila je 41,6 posto te je Berlusconi pozvao sve stanovnike Milana, svog rodnog grada i izborne baze, da glasuju za Moratti. 'To je važan izbor za budućnost našega grada i sviju nas', napisao je premijer.Apelirao je na birače neka ne dopuste da 'jedna od najvažnijih prijestolnica Europe sa stajališta inteligencije, kreativnosti i poduzetničkog duha' bude prepuštena 'krajnjoj ljevici i opasnosti da postane nesređen, kaotičan grad bez sigurnosti'.

Berlusconi se redovito predstavlja kao antikomunist i žrtva 'crvenih sudaca' i 'crvenih novinara'. Gotovo četvrtina, odnosno 13 od 60 milijuna stanovnika Italije, bila je u prvom krugu pozvana na birališta u 1310 gradova i općina te u devet pokrajina. Ljevica je pobijedila u Torinu i Bologni u prvome krugu. U drugom se krugu očekuju velike bitke u Milanu i Napulju. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju