Velik broj migranata nalazi se na ulicama Bihaća, a najviše ih je među ruševinama bivše tvornice. Otkriven je i sadržaj njihova ruksaka.

Galerija


Mnogobrojni migranti nalaze se na ulicama Bihaća. Najviše ih je među ruševinama bivše tvornice Krajina-metal, udaljene svega nekoliko kilometara od centra grada. Kako piše reporter Pixsella Armin Durgut, migranti kažu da ih bihaćka policija svakodnevno maltretira, dolazi do njih, tuče ih i otima im novac i telefone.

Vezani članci Policija u Bihaću nakon sukoba migranata U krvavom sukobu migranata iz Pakistana i Afganistana ubijene dvije osobe, 18 ozlijeđenih Migranti na putu kroz Bihać Policija u Bihaću zatvorila migrantski kamp, dio krenuo prema Hrvatskoj

Durgut je zabilježio i sadržaj ruksaka migranta iz Afganistana Umera Attala, koji već osmi put pokušava prijeći hrvatsku granicu. Putuje posljednje tri godine, a krajnji mu je cilj Francuska.

Migranti u BiH
Sadržaj ruksaka migranata - 1 Foto: Armin Durgut/Pixsell

Navodi da je ovo prosječan sadržaj ruksaka koji migranti spremaju kada idu u game (kolokvijalni naziv za pokušaj prelaska granice) i dodaje da oni s više novca obično još dodaju vreću za spavanje i rezervnu odjeću.

Migranti su kod Velike Kladuše sami napravili novi kamp.