Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Promet tunelom La Manche nastavljen je u subotu ujutro nakon noćnog prekida zbog upada 113 migranata koji su s francuske strane probili jednu ogradu i ušli u unutrašnjost tunela.


"Poslali smo prvi vlak Eurostar iz Engleske u 8.05 sati, nakon njega je uslijedio prazni teretni vlak. Promet će se postupno stabilizirati te se najavljuje polazak iz Francuske iza 10 sati, kazao je glasnogovornik Eurotunnela.

Vezani članci Šokantna snimka iz londonske podzemne (Screenshot: Britanska policija) Šokantna snimka iz londonske podzemne: Gurao ljude na tračnice ''jer se nije dovoljno naspavao'' Tisuće izbjeglica iz BiH preko Hrvatske žele do zapadne Europe (Foto: Dnevnik.hr) Migranti su opet na granicama Hrvatske: Hoće li se ponoviti 2016. godina i izbjeglička kriza?

"Migranti su ušli dosta duboko u tunel, oko 15 kilometara", kazala je načelnica departmana Pas-de-Calais Fabienne Buccio.

Promet je prekinut u 00.30 sati. "Stotinjak migranata probilo je ogradu", kazala je glasnogovornica Eurotunnela. U to doba noći nijedan vlak Eurostara nije prometovao.

"Skupina je pokazala 'agresivnost'. Obično se povuku pred snagama reda, ovog puta se željeli proći, bilo ih je 113", potvrdila je ona, ističući da je "došlo do privođenja".

Dva žandara i četiri migranta lakše su ozlijeđeni, rekla je načelnica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook