Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog snijega

Migranti iz Slovenije u Austriju od danas i kroz tunel Karavanke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog pada temperatura i snijega u subotu prebacivanje migranata i izbjeglica iz Slovenije u Austriju počelo je i autobusima preko tunela Karavanke, najvećeg graničnog prijelaza među državama, potvrdila je slovenska policija.

Dogovorom dviju država u subotu su na taj način prvi put u 8 autobusa u Austriju prešla 402 migranta, a takav će se postupak nastaviti idućih dana.

Nastavit će se i prijevozi vlakovima iz Dobove preko Jesenica, a u petak i u subotu je četirima izvanrednim vlakovima na taj način u Austriju prevezeno 2100 migranata.

U subotu ujutro bilo je oko 3000 ljudi u Šentilju, najvećem izbjegličkom kampu na granici dviju država u kojem je grijani šator za 2000 osoba. Iz Šentilja migranti prelaze u Austriju pješice uz kontrolu policije, a u Gornjoj Radgoni odakle migranti preko mosta ulaze u Austriju i to postupno, u skupinama, bilo je jutros skoro 700 ljudi.

Priljev imigranata pao za trećinu


U slovenski grad Dobovu, kamo migranti stižu vlakovima Hrvatskih željeznica u pratnji hrvatske policije, u petak i subotu primljeno je oko 6200 ljudi, a tranzit će se nastaviti idućih dana.
Bez obzira na pad temperatura i snijeg koji je počeo padati u subotu i zahvatio dobar dio zemlje, prijevoz izbjeglica u tranzitne centra i prema Austriiji nastavlja se normalno, a prihvatni centar u Dobovii gdje se migranti registriraju ima osigurano i grijanje, potvrdila je slovenska policija. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STIGLA NAJAVA Austrija planira nešto graditi na granici sa Slovenijom - I ona diže zid? Slika nije dostupna Promrzli i gladni Austrija obustavila ulazak, 2000 izbjeglica prelazilo zelenu granicu

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene