Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O otetim djevojčicama

Michelle Obama: 'Moj suprug i ja osjećamo revolt i tugu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Michelle Obama osudila je otmicu više od 200 srednjoškolki u Nigeriji, te rekla kako ona i suprug osjećaju revolt i tugu.

Prva dama SAD-a Michelle Obama osudila je u subotu 'bezumnu' otmicu više od 200 srednjoškolki u Nigeriji i upozorila da taj incident ilustrira ekstremističko odbacivanje obrazovanja djevojaka, tendenciju protiv koje se treba boriti.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Slika nije dostupna ''Oboje smo plakali'' Nakon sedam godina nije više imao ni nadu, a onda je primio poziv: ''Tata, tata, jesi li to ti''

'Kao milijuni ljudi u cijelom svijetu, moj suprug i ja osjećamo revolt i tugu nakon otmice više od 200 mladih Nigerijki', kazala je Obama, koja je prvi put umjesto supruga Baracka održala tjedni govor u Bijeloj kući.

'Taj besmisleni čin počinila je teroristička skupina odlučna spriječiti djevojke da dobiju obrazovanje', rekla je prva dama uoči Majčina dana koji se u nedjelju slavi u SAD-u.

Sjevernokorejski mediji izvrijeđali američkog predsjednika Obamu

'To što se dogodilo u Nigeriji nije izoliran slučaj. To je priča koju viđamo svaki dan kad djevojke iz čitavog svijeta riskiraju život kako bi ostvarile svoje težnje', rekla je Obama, majka dvije adolescentice.

Spomenula je primjer Malale Jusafzai, mlade Pakistanke koju su teško ranili talibani kad je štitila pravo djevojaka na obrazovanje u svojoj zemlji.

'Hrabrost i nada koje utjelovljuje Malala i druge poput nje u čitavom svijetu trebale bi potaknuti poziv na akciju', rekla je Obama spomenuvši da 'u ovom trenutku više od 65 milijuna djevojaka nema pristup školovanju'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene