Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mogu iz Perua

Britankama u prtljazi našli kokain vrijedan 15 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Michaella McCollum Conolly (20) i Melissa Reid (19) mogle bi dobar dio svojih života provesti u peruanskom zatvoru.

Dvije Britanke, 20-godišnja Michaella McCollum Conolly i 19-godišnja Melissa Reid, uhićene su u zračnoj luci u Limi nakon što im je u prtljazi pronađen kokain u vrijednosti 15 milijuna kuna koji su pokušavale prokrijumčariti u Europu. Prema posljednjim podacima, djevojke su priznale krivnju te još uvijek čekaju ispitivanje jer im još uvijek nije dodijeljen prevoditelj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čest slučaj Objašnjeno zbog čega se droga najčešće krijumčari s bananama: Ovaj vikend opet zapljena kokaina u paketima ovog voća Ilustracija Uz pomoć psa Među voćem pronađen kokain vrijedan 800 milijuna eura: Dio pošiljke bio je namijenjen Hrvatskoj

Šef tamošnje policije kaže kako Michaellu i Melissu čeka teška kazna dokaže li se njihova krivnja na sudu. 'Kao i bilo kome drugome upletenom u krijumčarenje droge, sudit će im se i dokaže li se njihova krivnja bit će im dosuđena dugotrajna kazna zatvora. Mi u Peruu ozbiljno shvaćamo ovaj problem i vrlo smo strogi pri provođenju zakona', rekao je narednik Manuel Siclla koji vodi ovaj slučaj.

>> Zaplijenjeno 811 kilograma kokaina!

Michaella i Melissa su uhićene prošli utorak dok su se ukrcavale na zrakoplov za Madrid odakle bi dalje putovale za Mallorcu. U prtljazi im je pronađeno 6 kilograma kokaina čija bi vrijednost u Europi dosegla cijenu i do 15 milijuna kuna. Vjeruje se da su ih kao zaposlili šefovi bandi s Ibize gdje su radile kako bi im prenijele drogu, a zauzvrat su dobile plaćen odmor u Peruu i po 8000 funti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene