Michael Bloomberg (Foto: IPA/PIXSELL)
Michael Bloomberg (Foto: IPA/PIXSELL) Foto: IPA/PIXSELL

Milijarder Michael Bloomberg, bivši gradonačelnik New Yorka, objavio je u nedjelju da ulazi u utrku za nominaciju za predsjedničkog kandidata demokrata na američkim izborima 2020. i tako se pridružio dugačkoj listi kandidata.


Sedamdesetsedmogodišnji Michael Bloomberg, jedan od najbogatijih Amerikanaca, sasvim je promijenio mišljenje od ožujka kada je rekao da se neće natjecati.

Vezani članci Joe Biden Biden održao najvažniji govor u karijeri: "Ovo je bitka za dušu Amerike, izvucimo našu zemlju iz mraka" Hillary i Bill Clinton (Foto: AFP) Hillary Clinton je "pod velikim pritiskom" da se kandidira za izbore 2020.: "Nikad ne reci nikad"

"Natječem se za predsjednika kako bi porazio Donalda Trumpa i obnovio Ameriku. Ne možemo si dopustiti još četiri godine nepromišljenih i neetičkih poteza predsjednika Trumpa", kazao je.

"Ako (Trump) osvoji još jedan mandat, možda se nikada nećemo oporaviti od te štete", rekao je Bloomberg a prenosi agencija dpa.

Bloomberg, kojega Forbes svrstava na osmo mjesto liste najbogatijih Amerikanaca s procjenom da je "težak" 53,4 milijarde dolara, može sam financirati kampanju i potrošiti milijune dolara na oglašavanje i zapošljavanje ljudi u svojoj kampanji.

On pokreće kampanju u vrijeme dok dvoje od kandidata s najvećim šansama za osvajanje demokratske predsjedničke nominacije - Elizabeth Warren i Bernie Sanders - 'udaraju' po milijarderima i obećaju nametanje novih poreza super bogatima, piše dpa. (Hina)