Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izbori u sad-u

Michael Bloomberg ušao u utrku za demokratsku predsjedničku nominaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijarder Michael Bloomberg, bivši gradonačelnik New Yorka, objavio je u nedjelju da ulazi u utrku za nominaciju za predsjedničkog kandidata demokrata na američkim izborima 2020. i tako se pridružio dugačkoj listi kandidata.

Sedamdesetsedmogodišnji Michael Bloomberg, jedan od najbogatijih Amerikanaca, sasvim je promijenio mišljenje od ožujka kada je rekao da se neće natjecati.

Pročitajte i ovo Iran je dronovima prvi put u povijesti sa svojeg teritorija napao Izrael Tenzije na vrhuncu Objavljeni detalji o američkoj akciji: Izrael pripremio odgovor na napad Irana - ''Bliski istok je na rubu'' Izrael očekuje napad Napad na Izrael Amerikanci i Britanci oborili iranske dronove, Teheran zaprijetio: ''SAD mora ostati po strani''

"Natječem se za predsjednika kako bi porazio Donalda Trumpa i obnovio Ameriku. Ne možemo si dopustiti još četiri godine nepromišljenih i neetičkih poteza predsjednika Trumpa", kazao je.

"Ako (Trump) osvoji još jedan mandat, možda se nikada nećemo oporaviti od te štete", rekao je Bloomberg a prenosi agencija dpa.

Bloomberg, kojega Forbes svrstava na osmo mjesto liste najbogatijih Amerikanaca s procjenom da je "težak" 53,4 milijarde dolara, može sam financirati kampanju i potrošiti milijune dolara na oglašavanje i zapošljavanje ljudi u svojoj kampanji.

On pokreće kampanju u vrijeme dok dvoje od kandidata s najvećim šansama za osvajanje demokratske predsjedničke nominacije - Elizabeth Warren i Bernie Sanders - 'udaraju' po milijarderima i obećaju nametanje novih poreza super bogatima, piše dpa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene