Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Forenzičari na terenu

Istražitelji stigli u Donjeck, separatisti ih vode na mjesto nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri člana nizozemskog tima forenzičara stigla su u Donjeck i oni su prvi međunarodni istražitelji na teritoriju proruskih separatista.

Nizozemci nisu htjeli iznositi detalje, ali predstavnik proruskih separatista iz Donjecka, Sergej Kavtaradze, izjavio je da su njihovi vođe spremni da sastati se s nizozemskim istražiteljima i pomoći im da dođu do mjesta nesreće ili specijalne kompozicije vagona s hladnjačama, u kojima se čuvaju neka tijela žrtava atragičnog rušenja MH17.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

Kavtaradze je rekao da će proruske snage prihvatiti savjet međunarodnih stručnjaka kada im kažu gdje da pošalju vlak. "Mi čekamo stručnjake da dođu i odluče", dodao je.

Ukrajinska vlada: Pronađeno 251 tijelo na mjestu nesreće

Grupa malezijskih dužnosnika isto tako je stigla Ukrajinu, a trebaju doći i na istok te zemlje i pridužiti se istražiteljima.

Dužnosnici OESS-a nalaze se u Donjecku od kraja travnja, gdje prate situaciju na teritoriju pod kontrolom pobunjenika. Oni su jedini predstavnici međunarodne zajednice koji su do sada bili na mjestu nesreće, koje ne smije biti kontaminirano da bi istražitelji mogli utvrditi što je i tko je uzrokovao rušenje aviona, prenosi Reuters.

Izvor iz OESS-a je rekao da će nizozemski stručnjaci ići u mjesto Torez da pregledaju tijela u rashladnim vagonima.

Ukrajinska vlada i proruske snage međusobno se optužuju da su ispalili raketu zemlja-zrak kojom je, kako se pretpostavlja, u četvrtak navečer oboren boing 777 malezijske aviokompanije. Svih 298 putnika i članova posade su poginuli. Ukrajinska vlade je priopćila da je do sada pronađeno 251 tijelo i 86 dijelova tijela žrtava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene