Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Vatrena kugla' na nebu praćena probijanjem zvučnog zida građane srpske Surdulice podigla je na noge.


Sinoć oko 19.30 Centar za obavještavanje primio je nekoliko desetaka poziva uznemirenih građana koji su zvali govoreći kako su na nebu vidjeli 'vatrenu loptu' te da se čula detonacija od koje su snažno podrhtala stakla na prozorima.

Vezani članci Pucnjava na Kosovu Pucnjava na Kosovu: Muškarac pobjegao iz policijske postaje, policijac ga ranio u rame Hashim Tachi (Foto: Pixell) Haški sud potvrdio optužnicu protiv kosovskog predsjednika Tachija, on dao ostavku: "Ponosan sam na odgovornost koju sam nosio"

Kako javlja srpski Blic, ruta meteora se nastavila prema Kosovu i Metohiji. List navodi kako je duž cijelog juga Srbije sinoć vladala prava uzbuna i žitelji različitih mjesta su zvali i govorili kako je baš kod njih završio meteor.

>> 'Izvanzemaljci mi bombardiraju kuću'

Nadležne službe potvrdile su kako je meteor iznad Surdulice probio zvučni zid i produžio prema dijelu između Srbije, Makedonije i Kosova, no još ne znaju je li završio na zemlji ili se rasprsnuo u zraku. Iz Astronomskog društva Ruđer Bošković poručuju kako je možda riječ o bolidu, sjajnom meteoru kojeg prate zvučni efekti prilikom raspada.