Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znak s neba

Meteor u Srbiji probio zvučni zid i nastavio prema Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vatrena kugla' na nebu praćena probijanjem zvučnog zida građane srpske Surdulice podigla je na noge.

Sinoć oko 19.30 Centar za obavještavanje primio je nekoliko desetaka poziva uznemirenih građana koji su zvali govoreći kako su na nebu vidjeli 'vatrenu loptu' te da se čula detonacija od koje su snažno podrhtala stakla na prozorima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

Kako javlja srpski Blic, ruta meteora se nastavila prema Kosovu i Metohiji. List navodi kako je duž cijelog juga Srbije sinoć vladala prava uzbuna i žitelji različitih mjesta su zvali i govorili kako je baš kod njih završio meteor.

>> 'Izvanzemaljci mi bombardiraju kuću'

Nadležne službe potvrdile su kako je meteor iznad Surdulice probio zvučni zid i produžio prema dijelu između Srbije, Makedonije i Kosova, no još ne znaju je li završio na zemlji ili se rasprsnuo u zraku. Iz Astronomskog društva Ruđer Bošković poručuju kako je možda riječ o bolidu, sjajnom meteoru kojeg prate zvučni efekti prilikom raspada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene