Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meteor se raspao u komade stijene i metalnu prašinu koja se u oblaku spustila u jezero Michigan, kazali su iz Američkog meteorskog društva. Nema izvješća da je netko ozlijeđen krhotinama.


Jedan meteor sručio se rano u ponedjeljak kao vatrena lopta iznad jezera Michigan u Sjedinjenim Državama osvijetlivši noćno nebo u jarko plavo prije nego se rasuo u mnoštvo komada iznad jezera, prema policijskoj snimci i opisu stručnjaka.

Vezani članci Nasilje i neredi u SAD-u Nasilje i neredi u SAD-u ne prestaju: Ubijen umirovljeni policajac, pokušao je spriječiti pljačku, Papa Franjo poziva na pomirenje Grafit u čast Georgeu Floydu Stigli nalazi obdukcije: George Floyd umro je na licu mjesta od gušenja zbog pritiska

Policajac Jim Dexter iz Lisla u Illinoisu snimio je pad meteora kamerom na svojem policijskom autu u 1:25 sati.

Pored Lisla, koji je na oko 48 km od Chicaga, i drugih dijelova Illinoisa, svjedoci su izvijestili da su meteor vidjeli i iz Wisconsina, Michigana te čak iz države New York i kanadske pokrajine Ontario, prema pisanju na internetskoj stranici Američkog meteorskog društva.

Vatreni pad meteora vjerojatno će biti jedan od najspektakularnijih događaja te vrste u svijetu ove godine, rekao je Mike Hankey, ravnatelj operacija za ovo društvo.

Meteor se raspao u komade stijene i metalnu prašinu koja se u oblaku spustila u jezero Michigan, rekao je Hankey. Nema izvješća da je netko ozlijeđen krhotinama, rekao je. (Hina)