Obavijesti Video Pretražite Navigacija
METEOR IZNAD JEZERA

Vatrena lopta proletjela iznad SAD-a i osvijetila noćno nebo u jarko plavo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteor se raspao u komade stijene i metalnu prašinu koja se u oblaku spustila u jezero Michigan, kazali su iz Američkog meteorskog društva. Nema izvješća da je netko ozlijeđen krhotinama.

Jedan meteor sručio se rano u ponedjeljak kao vatrena lopta iznad jezera Michigan u Sjedinjenim Državama osvijetlivši noćno nebo u jarko plavo prije nego se rasuo u mnoštvo komada iznad jezera, prema policijskoj snimci i opisu stručnjaka.

Pročitajte i ovo Prosvjedi na Sveučilištu Columbia Napeto diljem SAD-a Drama u Americi: Prosvjednici zauzeli zgradu Sveučilišta i izvjesili poruku "Intifada" Ilustracija Tajni agent Američki špijun prodao tajne Rusima: "Prvo je poslao ovo pismo, a onda tajne o vojnom napadu jedne države"

Policajac Jim Dexter iz Lisla u Illinoisu snimio je pad meteora kamerom na svojem policijskom autu u 1:25 sati.

Pored Lisla, koji je na oko 48 km od Chicaga, i drugih dijelova Illinoisa, svjedoci su izvijestili da su meteor vidjeli i iz Wisconsina, Michigana te čak iz države New York i kanadske pokrajine Ontario, prema pisanju na internetskoj stranici Američkog meteorskog društva.

Vatreni pad meteora vjerojatno će biti jedan od najspektakularnijih događaja te vrste u svijetu ove godine, rekao je Mike Hankey, ravnatelj operacija za ovo društvo.

Meteor se raspao u komade stijene i metalnu prašinu koja se u oblaku spustila u jezero Michigan, rekao je Hankey. Nema izvješća da je netko ozlijeđen krhotinama, rekao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene