Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da želi 'sve poduzeti' kako bi potaknula potrošnju u Njemačkoj i na taj način pomogla europskom gospodarstvu da izađe iz krize.


'Kada imamo javni deficit uvelike ispod tri posto, tada je naša zadaća nešto učiniti kako bi pokrenuli gospodarstvo u Europi...Želimo sve učiniti kako bi naša unutrašnja potrošnja bila zadovoljavajuća', kazala je Merkel na zajedničkoj konferenciji za novinare s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom nakon njihova susreta.

'Kada je dobra naša unutrašnja potrošnja, prednost je što onda možemo više uvoziti iz ostalih zemalja Europske unije', dodala je Merkel. Također je kazala da će plaće u Njemačkoj rasti, a može se očekivati i smanjenje poreza.

Vezani članci Plenković posjetio grčko-tursku granicu - 2 Plenković na tursko-grčkoj granici: "Poslat ćemo Turskoj poruku da njihovi dobri odnosi s EU-om ovise o obje strane" Slika nije dostupna 'Europa je u situaciji koja nije dostojna Europe'

>> Orban i Merkel u potrazi za boljim odnosima

Mađarski premijer Orban je, odgovarajući na pitanja novinara o uvođenju eura, kazao da Mađarska ne isključuje pridruženje eurozoni, ali da sada nije dobar trenutak.

'Ni u kom slučaju ne odbacujemo euro...sadašnje stanje pokazuje da su neke zemlje juga Europe ušle nespremne u eurozonu i Mađarska ne želi počiniti istu grešku', objasnio je Orban. Njemačka je prvi gospodarski partner Mađarske.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook