Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Merkel posjetila Yad Vashem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel posjetila je u ponedjeljak ujutro Memorijalni centar holokausta Yad Vashem u Jeruzalemu drugog dana svog trodnevnog posjeta Izraelu koji obilježava 60. godišnjicu osnutka države.

Merkel je u društvu izraelskog premijera Ehuda Olmerta i sedam ministara iz svake vlade položila vijenac i upalila vječni plamen u Dvorani sjećanja Yad Vashema.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer?

Također se upisala u Knjigu dojmova.

"Priznajući odgovornost Njemačke za shoah (holokaust), njemačka vlada održavanjem ovih prvih njemačko-izraelskih konzultacija naglašava da je odlučna zajednički graditi budućnost s Izraelom", upisala je Merkel u Knjigu dojmova misleći pritom na povijesnu zajedničku sjednicu dviju vlada koja će se održati kasnije u ponedjeljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene