Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova-stara čelnica stranke

Merkel ponovo izabrana za predsjednicu CDU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel u ponedjeljak je ponovno izabrana za predsjednicu konzervativnih kršćanskih demokrata (CDU) na peti dvogodišnji mandat glasovima 90,4 posto delegata na stranačkom saboru u Karlsruheu.

Rezultat glasovanja 1.000 delegata, koji su mogli birati Merkel ili ne, jer nije bilo protukandidata, manji je od 94,83 posto koliko je dobila prije dvije godine u Stuttgartu na stranačkome saboru.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić ZAJEDNO HRVATSKA Todorić osnovao stranku i obećao borbu protiv korupcije Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama

Manja podrška odražava nezadovoljstvo predsjednicom unutar stranke kojoj pada popularnost od pobjede na parlamentarnim izborima 2009. CDU je tada dobio 33,8 posto glasova, a danas mu ankete daju 31 posto glasova.

Konzervativno krilo CDU-a zamjera Angeli Merkel skretanje ulijevo, a bilo je i nesuglasica između CDU-a i njegova koalicijskog partnera, liberala (FDP) oko prijepornih odluka, primjerice produljenja životnog vijeka nuklearnih centrala.

Merkel je kancelarka od 2005., a predsjednica stranke od 2000. Novi savezni izbori u Njemačkoj predviđeni su za 2013., a ispit uspješnosti CDU-a bit će izbori u šest saveznih pokrajina 2011. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene