Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uručila mu popis

Merkel od Tadića traži da uhiti 200 tajkuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Angela Merkel je Borisu Tadiću uručila popis 200 imena biznismena i političara koji imaju tajne račune u švicarskim bankama, doznaje se iz diplomatskih krugova.

Za vrijeme svog nedavnog posjeta Srbiji, njemačka kancelarka Angela Merkel srpskom je predsjedniku iza zatvorenih vrata dala popis s 200 imena koji imaju tajne račune u švicarskim bankama, pišu Vesti online koji se pozivaju na izvore iz diplomatskih krugova.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Pitanje slijedi li 'sanaderizacija Srbije' i uhićenja korumpiranih u vrhu financijske i piramide vlasti za predsjednicu Savjeta za borbu protiv korupcije Vericu Barać je imperativ na putu Srbije u EU, ali će, kako kaže, do toga doći tek kad se institucije oslobode kontrole vlasti. Ona smatra da je na stranim privatnim računima, ali i stranačkim završio dobar dio zaduženja države.

'Od nekritičkih zaduženja u inozemstvu za infrastrukturne projekte, dio ide na te namjene, a većinom završava na stranačkim računima. To je i priča o Nibens grupi, novac su uzeli, a nisu ništa napravili, i o Zastavi. Ne bi nitko dao toliki novac talijanskoj kompaniji da postotak nije završio na nečijim računima jer nema kontrole javnih financija', tvrdi Barać i dodaje da Srbija uzima kredit za financiranje privatne kompanije FIAT, od čega će dio završiti u privatnim džepovima.

Ona smatra da bez ozbiljnog pritiska EU i Europske komisije Srbija neće procesuirati najveća krivična djela koja su, za sada, nekažnjena. 'Vjerujem da je Brussel konačno shvatio da su netočne priče koje im se plasiraju iz Beograda o borbi s korupcijom, a da nijedan veći slučaj nije riješen, već su se na sudu našli samo trećerazredni službenici', kaže Baraćeva i ističe da srpske institucije nisu nezavisne, već rade po nalozima vlasti.

Podsjetimo, Merkel je u kolovozu tijekom službenog posjeta Srbiji s predsjednikom Tadićem razgovarala o europskoj integraciji Srbije, odnosima među zemljama u balkanskoj regiji i ekonomskoj suradnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene