Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju

Merkel o definiciji braka: Moramo prihvatiti da postoje različita mišljenja o tome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je na okončanje diskriminacije istospolnih partnera, no ponovila je svoje gledište da je brak institucija koju uspostavljaju muškarac i žena.

U intervjuu sa zvijezdom Youtubea Florianom Mundtom ili LeFloidom Merkel je kazala da je za nju osobno brak kohabitacija između muškarca i žene.

Pročitajte i ovo Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan? Hrvatica imala dva muža Sud je kaznio Hrvatica osuđena jer je imala jednog supruga u Njemačkoj, drugog u Hrvatskoj: "Jedan dan samo je nestala"

"Ja sam za registrirano partnerstvo. Za to sam da nemamo nikakvu diskriminaciju kroz porezno zakonodavstvo. Ako i dalje nailazimo na diskriminaciju, uklanjat ćemo je", kazala je njemačka kancelarka.

Govoreći o definiciji braka Merkel je rekla: "Mislim da moramo prihvatiti da postoje različita mišljenja o tome".

Mišljenja o tome se razlikuju u društvu u cjelini, a jednako tako i unutar stranke desnog centra kojoj je na čelu, Kršćansko-demokratske unije (CDU), ustvrdila je Merkel.

Ljudi to naprosto moraju prihvatiti, kazala je njemačka kancelarka. Upitana da ukratko rezimira vlastitu poziciju, Merkel je rekla: "Bez diskriminacije. Brak kao zajednički život muškarca i žene".

Nakon što su Sjedinjene Države i Irska priznale brak među pripadnicima istog spola, sve je više poziva da se to napravi i u Njemačkoj. U toj zemlji istospolni parovi mogu od 2001. godine zasnovati građansko partnerstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene