Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika politička šteta

Merkel: Izlazak Grčke iz eurozone bila bi katastrofa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je da bi bilo 'katastrofično' dopustiti Grčkoj da napusti eurozonu koja bi time bila 'nevjerojatno oslabljena', u televizijskom intervjuu za BBC u ponedjeljak.

'Donijeli smo odluku da budemo dio monetarne unije. Nije to samo monetarna odluka nego i politička', kaže Angela Merkel. 'Bilo bi katastrofalno da kažemo jednoj od zemalja koja se odluči biti s nama: 'Više vas ne želimo'', dodala je ona.

'Uostalom, europski ugovori to ne dopuštaju. Ljudi u cijelom svijetu pitali bi se: 'Tko će biti sljedeći?' Eurozona time bi bila nevjerojatno oslabljena', nastavila je ona.

Dodala je da Grčka, dvaput spašavana, ima pred sobom 'dugi i težak put' ali da bi bila 'velika politička šteta dopustiti Grčkoj' da napusti euro.

Merkel je ponovila i podršku prisustvu Velike Britanije u EU-u usprkos odbijanju premijera Davida Camerona da se pridruži novom europskom proračunskom paktu. (Hina)

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Ilustracija podaci DSZ-a Nema usporavanja rasta cijena: Imamo najvišu stopu inflacije u cijeloj eurozoni

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene