Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je u svom tjednom video obraćanju isključila mogućnost razmještaja vojnih snaga na njemačkim ulicama.


Njemačke savezne države raspravljale su o mogućnosti razmještaja vojske na ulicama njemačkih gradova u slučaju potencijalnih terorističkih napada u Njemačkoj.
"Dosadašnje sigurnosne mjere će se zadržati", rekla je njemačka kancelarka.

Vezani članci Eksplozija u Leverkusenu - 4 VIDEO Dvoje poginulih, deseci ozlijeđenih: Nakon snažne eksplozije u Njemačkoj građani pozvani da ne otvaraju vrata i prozore Cijepljenje, ilustracija Uvode povlastice za cijepljene i one koji su preboljeli koronu? "To je vraćanje temeljnih prava građana koja su ukinuta zbog pandemije"

Merkel je rekla i da će tijekom iduće godine njemačka policija zaposliti nekoliko tisuća novih pripadnika policijskih snaga, ostale sigurnosne snage bit će bogatije za veći broj novih suradnika, a dobit će i novu opremu.

Merkel je potvrdila stajalište većeg broja članova savezne vlade, među kojima je i ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere, po kojemu je njemačka policija u stanju sama se nositi s potencijalnim prijetnjama.

Njemačka vlada odobrila misiju protiv Islamske države u Siriji

Nakon što je njemački parlament odobrio sudjelovanje njemačkih vojnih snaga protiv IS-a u Siriji, njemačka vojska zatražila je pojačanje broja vojnika.

Trenutačno nam treba najmanje još 5000 do 10.000 vojnika, rekao je čelnik sindikata njemačke vojske Andre Wuestner. Podsjetio je da je u prošlosti broj pripadnika njemačkih vojnih snaga bio znatno smanjen.

"Tijekom reforme 2011. nitko nije mogao predvidjeti krizu u Ukrajini ili borbe protiv IS-a", kazao je. Tada političari nisu znali da će im za vojne aktivnosti i pomoć u izbjegličkoj krizi tijekom 2016. biti potrebno oko 20.000 pripadnika vojnih snaga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook