Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Super prolaz'

VIDEO Zavirite u iznimno SOFISTICIRANI tunel krijumčara drogom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriven je jedan od najsofisticiranijih tajnih tunela na granici Meksika i SAD-a. U njemu se godinama krijumčarila droga iz Tijuane u San Diego.

Tunel dizajniran kako bi se kroz njega krijumčarila droga iz Tijuane u Meksiku do San Diega u SAD-u, opremljen je električnom energijom, ventilacijom te električnom željeznicom, potvrdile su američke vlasti koje su ga otkrile, javlja AP.

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge

U njemu su vlasti zaplijenile 8,5 tona marihuane i gotovo 150 kilograma kokaina te je podignuta optužnica protiv trojice muškaraca koji su upravljali električnim vlakom u tunelu.

'Super tunel'

'Zovemo ga super tunel. To je već peti tunel koji smo otkrili od 2010. godine. Taj prolaz, poput onih koje smo pronašli u studenom 2011. sagradili su inženjeri i arhitekti', rekla je američka državna odvjetnica Laura Duffy.

>> Sofisticirani tunel krijumčara droge dug čak 550 metara!

Tunel je dužine gotovo šest nogometnih igrališta, a povezuje skladište u Tijuani sa industrijskim područjem San Diega. To je područje San Diega ispunjeno skladištima zbog čega je jednostavnije prikriti kamione natovarene drogom.

Slučaj su počeli istraživati američki federalni agenti kada su dobili dojavu iz skladišta o sumnjivim aktivnostima.

Od 2008. godine na granici dvije američke države otkriveno je više od 75 tunela kojima se krijumčarila droga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene