Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksičke vlasti objavile su da su ubile šefa moćne zločinačke organizacije Nazarija Morena Gonzalesa, poznatijeg po nadimku El Mas Loco (Najluđi), za kojeg se smatralo da je ubijen još prije tri godine, javio je BBC.


Moreno je osnovao kartel koji je djelovao pod nazivom La Familia, a poznat je i kao duhovni vođa njegova ogranka Vitezova templara.

Vezani članci Slika nije dostupna Uspije li opet pobjeći, onda je Copperfield: Pogledajte kako čuvaju El Chapa Slika nije dostupna TKO JE SMJESTIO KRALJU DROGE? Intervju s poznatim glumcem koštao ga slobode

Godine 2010. vlasti su izvijestile da je Moreno ubijen, no tada njegovo tijelo nije pronađeno. Mnogi su tvrdili da je viđen živ. Meksička policija u ponedjeljak je objavila da mu je konačno ušla u trag te da je ubijen u državi Michoacan.

FOTO Uhićen najtraženiji čovjek u Meksiku!

"Prema analizi otisaka prstiju sa stopostotnom sigurnošću možemo reći da je ubijen Nazario Moreno Gonzales", rekao je šef istražiteljskog tima u uredu glavnoga državnog odvjetnika, Tomas Zeron. Glasnogovornik vladine službe sigurnosti Alejandro Rubido rekao je da je policija već neko vrijeme pratila kretanje Morena Gonzalesa.

"Doznali smo da Moreno Gonzales djeluje kao šef zločinačke skupine koja se bavila iznuđivanjem, otmicama i ostalim zločinima", rekao je Rubido na konferenciji za novinare u Mexicu, dodavši kako je nakon što je 2010. objavljeno da je ubijen, počinio višestruka ubojstva.

Također je kazao kako je Morena u nedjelju ujutro presrela i ubila policija u selu Tumbiscatio u državi Michoacan. "Pozvali smo ga da se preda, nakon čega je on otvorio vatru na nas, a mi smo uzvratili vatrom pri čemu je ubijen." (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook