Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvavi okršaji

Meksiko: U sukobima policije i naoružanih bandi više od 20 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U žestokim sukobima naoružanih bandi i sigurnosnih snaga u utorak su u meksičkoj državi Michoacan poginule 22 osobe, priopćile su vlasti.

Do sukoba je došlo nakon što su pripadnici narko kartela blokirali ceste autobusima i drugim vozilima u državi Michoacan, jednoj od onih s najviše nasilja. Dvojica članova savezne policije i 20 pripadnika bandi je poginulo, priopćilo je meksičko ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata Nesreća u Meksiku sjeverozapad Meksika VIDEO Strašna nesreća u turističkom odredištu: Sudarili se autobus i kamion, u buktinji izgorjelo 19 ljudi

>> Meksiko: Smaknuti sinovi uglednih novinara

Bivši predsjednik Felipe Calderon pokrenuo je vojnu akciju protiv narko kartela u Michoacanu 2006., započevši ofenzivu u kojoj je do danas poginulo više od 70.000 ljudi.

Od dolaska na vlast predsjednika Enriqeua Pena Niete u prosincu prošle godine broj poginulih se znatno smanjio, pokazuju službene statistike, ali nasilje je još uvijek široko rasprostranjeno u nekim dijelovima Meksika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene