Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trinaest mladih ubila je hitcima iz vatrenog oružja razbojnička skupina, a dvadesetak je ranila pred zoru, na jednoj proslavi u Ciudad Juarezu.


Ciudad Juarez je najpogibeljniji grad u Meksiku kojim hara 'rat narkokartela'. 'Prva izvješća govore o dvanaestero mrtvih i više od desetero ranjenih', rekao je policajac u tome gradu koji nije htio otkriti identitet. Međutim, broj mrtvih je narastao na 13.

Vezani članci Slika nije dostupna Što se to događa u SAD-u? Društvenim mrežama širi se video pucnjave ispred trgovine Pištolj, ilustracija Nova pucnjava u Teksasu, muškarac ubio najmanje troje ljudi. Već je bio u zatvoru zbog zlostavljanja djeteta

'Žrtve su bile u vrtu kada su maskirani muškarci u tamnim odorama i teško naoružani dojurili u nekoliko terenskih vozila i počeli pucati po mnoštvu', po tom izvoru. Tamošnja glasila objavila su snimke žrtava pokraj automobila u garaži na mjestu nesreće.

Najmanje su četiri žene smrtno stradale pod rafalima napadača, a među ranjenima je i sedmogodišnja djevojčica, rekla je policija pozivajući se na izjave svjedoka. Način na koji je napada izveden govori da je riječ o razbojnicima narkokartela.

Razbojnici su upali na proslavu

Na proslavi na koju su upali razbojnici bilo je tridesetak ljudi. Zadnjih mjeseci zabilježeno je nekoliko sličnih pokolja na sjeveru Meksika, uz granicu sa Sjedinjenim Državama, gdje se karteli međusobno ubijaju radi nadzora nad trgovinom drogom i opskrbe američkog tržišta, najvećeg svjetskog tržišta kokaina.

>> VIDEO: Pogledajte stravičnu eksploziju bombe u Meksiku

U 'ratu narkokartela' između krijumčara droge i redarstvenih snaga u Meksiku poginulo je 28.000 ljudi za predsjedanja Felipea Calderona koji je stupio na vlast u prosincu 2006. (Hina)