Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spaljeni do neprepoznatljivosti

Meksiko: Pronađeno 51 tijelo u masovnoj grobnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksička policija pronašla je najmanje 51 tijelo u masovnoj grobnici kod poslovnog centra Monterrey, očit dokaz eskalacije nasilja povezanog s drogom u tome gradu na sjeveru zemlje, objavile su vlasti.

Slijedeći trag policijskog informatora, istražitelji su počeli kopati u seoskom području oko 20 kilometara od Montereya i otkrili desetke tijela, od kojih su neka spaljena do neprepoznatljivosti, a neka izrešetana mecima, rekao je guverner savezne države Nuevo Leon u kojoj se nalazi taj grad.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

>> 17 mrtvih u narko-obračunu na rođendanskoj zabavi

‘Vjerujemo da se radi o pripadnicima organiziranog kriminala ubijenima u ratu narko kartela’, rekao je guverner Rodrigo Medina. ‘Ovake razmjere nasilja očekujemo samo kada se radi o sukobu bandi’, dodao je. Vjeruje se da su žrtve ubijene u posljednja dva tjedna, kažu u policiji.

Bogati Monterrey, čiji stanovnici zarađuju dvostruko više od ostalih Meksikanaca, bio je donedavno oaza mira i sigurnosti, dok je u ostatku sjevernog dijela zemlje divljalo nasilje otkako je predsjednik Felipe Calderon, nakon stupanja na dužnost 2006., pokrenuo široku vojnu akciju protiv narko kartela. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene