Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozoravaju na tešku situaciju

Meksiko: Nekažnjeno 99 posto kaznenih djela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek osam posto kaznenih djela počinjenih u Meksiku se procesuira, a 99 posto od njih ostaje nekažnjeno, objavilo je Nacionalno povjerenstvo za ljudska prava u svom najnovijem izvješću.

Nacionalno povjerenstvo za ljudska prava (CNDH) podsjeća da je njihov voditelj Raul Plascencia na sastanku u meksičkom Senatu osudio neučinkovitost policije u suzbijanju organiziranog kriminala koji je preplavio zemlju. "Tek osam od 100 kaznenih djela se procesuira, a tek 1 posto završi osuđujućom presudom", kazao je Plascencia.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?

>> VIDEO Krijumčari zapeli pokušavajući autom prijeći preko 4 metra visoke ograde

Od 2005. godine CNDH je zabilježio 34.385 tužbi protiv dužnosnika službi sigurnosti. U posljednjih šest godina ubijeno je 46.015 ljudi, a na taj se broj još nadovezuje skoro 16.000 neidentificiranih tijela. Godine 2005., povjerenstvo je zabilježilo tek jednu tužbu za mučenje, dok se 2011. broj tužbi za okrutna i nehumana te ponižavajuća postupanja popeo na 2.040.

Predsjednik Felipe Calderon, čiji mandat ističe 1. prosinca, je na početku svog mandata najavio rat organiziranom kriminalu uz potporu 50.000 vojnika, ali je u akcijama stradalo jako puno ljudi. Njegov nasljednik Enrique Pena Nieto je poručio da će mu prioritet biti smanjiti broj žrtava u nastavku započete ofenzive protiv organiziranog kriminala. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene